Техно

Фејсбук ја прави досега најголемата промена на сајтот

За неколку недели Фејсбук ќе може да се лути, да биде тажен или да сака. 

Научници открија најголем соларен систем во Вселената

Група научници и астрономи открија планета која се движи во орбитата околу своите ѕвезди од која е оддалечена околу трилион километри.

Апликации што треба да ги избришете од мобилните телефони

Експертите предупредуваат дека апликациите „Cake Blast“, „Jump Planet“, „Honey Comb“, „Crazy Bloc“, „Crazy Jelly“, „Tiny Puzzle“, „Ninja Hook“, „Piggy Jump“, „Just Fire“, „Eat Bubble“, „Hit Planet“, „Cake Tower“ и „Drag Box“ се штетни кога се исталирани на вашиот мобилен телефон.

Македонците се повеќе купуваат од фотеља: Како да се заштитите кога купувате онлајн

Онлајн шопингот во нашата држава се развива со многу брзо темпо. До почетокот на минатата година бројот на трансакциите се зголемил двојно, но, за да се достигне врвот, треба уште многу.

Спремни за револуција? Revolut пристигна и во Македонија!

Британскиот сервис чија мисија е да направи револуција во финансискиот систем официјално објави дека од почетокот на годинава станува достапен и за граѓаните на Република Македонија.

Откриена девета планета?

Научници од  Инситутот за технологија во Калифорнија објави денеска дека дошле до „добри податоци“ за постоење на девет планети на работ на Сончевиот систем.

Вселенски мисии кои треба да ги следиме во 2016

Фановите на вселенските летови ќе имаат многу космички акции кои ќе ги прават среќни во 2016 година. 

Дали и вашиот е на листата: Ова се 25 најлоши пасворди за 2015 година

Веројатно е време да го смените вашиот пасворд. SplashData, која прави апликации за менаџирање на пасворди ја објави годишната листа на 25 најлоши пасворди за изминатата година.

Твитер не работи ширум светот

Социјалната мрежа Твитер во моментов не работи во целиот свет, како ни апликацијата на таа мрежа за мобилен телефон.

Роботите ќе елиминираат 5 милиони работни места во следните пет години

Издигнувањето на роботите и популаризацијата на вештачката интелигенција ќе доведат до елиминација на над пет милиони работни места во светот, покажува истражувањето на World Economic Forum.