На кафе во Кантина

За успех е потребно повеќе од среќа

За животната приказна на Изет Цури, моден креатор, дизајнер и стилист, слободно може да се сними добар филм.

Треба да дадеш, за да добиеш

Приказната за балетанот, кореграф и професор по модерен балет, Игор Киров, почнува во Штип, град од кој сме добиле многу значајни личности од различни сфери, како што гордо вели Киров.

Миновски: Ако веруваш во нешто и си упорен, ќе ти се оствари

Ако веруваш во нешто и доколку си упорен, тогаш сигурно ќе се реализира. Ова е девизата на основачот и ко-сопственикот на „Ми-Да Гранд моторс“, Марјан Миновски, позитивен, срдечен и успешен токму како и неговата приказна.

Сѐ да пробаш, за да откриеш што е тоа што навистина го сакаш!

Како мала Ема Темелковска Анчевска, ко-сопственик на ПР и маркетинг агенцијата Идеа лаб, имала бројни интереси. „Додека другарките мои си играа со Барбики, јас сакав да играм на флипери. Фудбалче играв качена на стол. Бев доста умешна со пластичните фудбалери“, раскажува за своето детство Темелковска Анчевска.

Стојкова: Само среќна жена е убава жена, а среќата е одлика на рабoтливите

Колку често во Македонија можете да слушнете „си ја сакам својата работа и си одам насмеана“. Националниот менаџер за продажба на АВОН, Дана Стојкова е една од нив. Нејзината работа подразбира раководство на шест зонални менаџери, кои имаат свои тимови чијашто бројка изнесува повеке од 400 раководители за продажба. Преку нив се управува со над 8 илјади претставницина АВОН кои ги продаваат нивните производи.

Единствена идеологија на партиите е популизмот

Сарказмот и смислата за хумор со која изобилува неговата емисија „Саботажа“, која е хит на социјалните мрежи, новинарот Среќко Поповски најверојатно, како што вели е дел од генот што го наследил од родителите на неговите родители.

Кога одиш кај Ана, како да одиш на психијатар

Новинарката Ана Јовковска, која 20 години ја следиме на малите екрани, вели дека како мала не ни помислувала дека ќе гради кариера пред камери. Како дете повеќе била заинтересирана да биде докторка, како и нејзините родители.

(Галерија) Директорот на Фибула, Асим Меџедовиќ растеше заедно со агенцијата

Асим Меџедовиќ е директор на туристичката агенција Фибула, која на македонскиот пазар постои 15, а на ниво на групација прослави 20 години постоење. За него може да се каже дека растел со бизнисот и ширењето на Фибула Македонија. Ги поминал речиси сите работни позиции во агенцијата, за денеска најповеќе да е одговорен за ин-каминг туризмот.