Да помогнеме

Вклучете се во акцијата за бесплатно сместување за болни дечиња, самохрани родители, социјално загрозени семејства

На Фејсбук се формираше нова група, Бесплатно сместување-Македонија, чија цел е да им се помогне со бесплатно сместување на болни дечиња, самохрани родители и социјално загорозени семејства.

Потребни се средства за лекување на малиот Антонио Мавров од Струмица кој боледува од леукемија

Потребни се средства за лекување на малиот Антонио Мавров од Струмица кој боледува од леукемија.

Ребис ќе одржи хуманитарен концерт за помош на 21-годишниот Никола Колев

По повод 25 годишнината од постоењето на едно од најстарите танцови и аеробик студија - Ребис со поддршка на ЈП Паркинзи на Општина Центар организира голем хуманитарен концерт за 21 годишниот Никола Колев кој боледува од карцином на меко и сврзно ткиво.

Самохрана мајка боледува од тумор на јајник, потребна и е помош

Самохрана мајка на пет малолетни деца има потреба од помош, бидејќи и е дијагностициран тумор на левиот јајник. 

Хуманитарен пазар на ракотворби изработени од бегалци

По повод Светскиот ден на бегалците, 19 јуни денеска во 18 часот, во дворот на Сули Ан во скопска чаршија, ќе се одржи хуманитарен пазар на над 100 ракотворби (накит, цртежи и слики) изработени од бегалци, под мотото Создади надеж. 

Хуманитарна забава за скопската Зоолошка градина во Клубот Сектор 909

По две години пауза, летниот ноќен клуб „Сектор 909“ повторно ќе ги отвори вратите за својата публика, в среда на 21 јуни. 

Денеска ќе се одржи хуманитарен настан за собирање на средства за лекување на Бубе Ин

Денеска ќе се одржи настан под мотото „Мајсторите за мајсторот“ во Музеј на современа уметност, во организација на Здружението на фризери „Hair fashion group“ со почеток во 19 часот.

Ротаракт Клуб Скопје организира Семеен спортски ден за хуманитарни цели

Ротаракт Клуб Скопје организира Семеен спортски ден (Family Sport Day), што ќе се одржи во спортскиот центар „Мондано“ во Скопје, на 27 мај (сабота) од 10 до 17 часот.

ФЗОМ: За детето кое настрадало од струен удар нема предмет за лекување во странство

Во врска со се почестите апели за донации и помош на социјалните мрежи и медиуми за детето П.Б. од Скопје, кое настрадало од струен удар, ФЗОМ сака да извести за следново: За детето П.Б. нема никаков предмет