Да помогнеме

Нахрани 1.000 лица: Каде може да донирате храна и што да однесете

Според последните истражувања, 445 000 граѓани во Македонија во текот на денот можат да си дозволат само по еден оброк. Мрдни со прст! Ти си на потег!

„Нахрани 1.000“ акција за донирање храна

На пет локации во Скопје на 17 октомври по повод Светскиот ден за борба против сиромаштијата граѓаните ќе можат да донираат храна за бездомниците и за загрозените семејства, во рамки на хуманитарната акција „Нахрани 1.000“.

Отворени телефонски броеви за собирање на средства за лекување на деветмесечната Николија

На деветмесечната Николија од Неготино и е дијагностициран голем „Porenzephaler”, дефект на мозокот и секојдневно имала мозочни грчеви кои со тек на време стануваат се полоши.

Хуманитарен настан за бездомните животни

Промотивен/хуманитарен настан за собирање донации за помош и заштита на бездомните животни, организира денеска Граѓанската иницијатива Кане Корзо Надеж.

На Кристијан (13) му се потребни 1.500 евра за целосно да не ослепи

Кристијан вчера наполни 13 години, а на 13 овој месец треба да му се изврши прават операција на десното око, а втоарата во јануари.Итноста не дозволува одложување на терминот, зошто постои ризик да се изгуби во целост видот, што за Кристијан би значело целосно слепило на двете очи.

На деветмесечната Николија и требаат средства за лекување во Германија

На деветмесечната Николија од Неготино и е дијагностициран голем „Porenzephaler”, дефект на мозокот и секојдневно имала мозочни грчеви кои со тек на време станувале се полоши.Таа во моментов е на лекување во Есен, Германија. За почеток потребни и се 11.000 евра.

Потребно е вработување на деца оставени сами на себе

Потребно е вработување деца кои живеат со својата баба, која сега е болна. Откако преживеале големи трауми од нивните родители, децата живееле со нивната баба која ги израстела. Бабата сега е болна, а на децата им треба работа.

Музички настан за кој влезницата изнесува само една книга, за да се опреми библиотеката во Кавадарци

Со цел да се обнови библиотечниот фонд на средните и основните училишта во градот, Советот на млади од општина Кавадарци и Асоцијацијата на агенции за локална демократија, АЛДА Скопје 

Хуманирана акција за помош на семејството од Пехчево чија куќа изгоре во пожар

Општина Пехчево организира хуманитарна акција за собирање помош за семејството Митринови од на кое во пожарот пред четири дена им изгоре куќата и целата покуќнина.

 

Пораталот motori.com.mk 10. роденден ќе го прослави со хуманитарна забава

На 13 септември 2007-ма година беше објавена првата содржина на единствениот македонски веб сајт за мотори - motori.com.mk. Изминаа цели 10 години од првите средби, запознавања, возења... а сите заедно направивме многу за оваа наша македонска мото заедница.