Да помогнеме

На Димитар Дојчинов (20) му се потребни средства за лекување во Пекинг

Димитар Дојчинов од Гостивар боледува од ретка болеста прогресивна мускулна дистрофија Бекер (БМД) која предизвикува изумирање на мусклулните влакна, мускулна слабоста и атрофија што води кон комплетна парализа.

И требаме на Хана, има 4 години и се бори со леукемија

Четири годишната Хана Миланов има дијагностицирано леукемија, а во моментов родителите се соочуваат со  тешкотии околу покривање на високите трошоци за нејзиното лекување. 

Денеска да донираме храна и да бидеме дел од масовната хуманитарна акција „Нахрани 1.000 лица“

Денеска на пет локации во Скопје започна најмасовната акција за донирање на храна во Македонија -  “Нахрани 1000” во склоп на Мрдни со Прст,  а по повод одбележување на светскиот ден за борба против сиромаштијата, 17 октомври. 

Нахрани 1.000 лица: Каде може да донирате храна и што да однесете

Според последните истражувања, 445 000 граѓани во Македонија во текот на денот можат да си дозволат само по еден оброк. Мрдни со прст! Ти си на потег!

„Нахрани 1.000“ акција за донирање храна

На пет локации во Скопје на 17 октомври по повод Светскиот ден за борба против сиромаштијата граѓаните ќе можат да донираат храна за бездомниците и за загрозените семејства, во рамки на хуманитарната акција „Нахрани 1.000“.

Отворени телефонски броеви за собирање на средства за лекување на деветмесечната Николија

На деветмесечната Николија од Неготино и е дијагностициран голем „Porenzephaler”, дефект на мозокот и секојдневно имала мозочни грчеви кои со тек на време стануваат се полоши.

Хуманитарен настан за бездомните животни

Промотивен/хуманитарен настан за собирање донации за помош и заштита на бездомните животни, организира денеска Граѓанската иницијатива Кане Корзо Надеж.

На Кристијан (13) му се потребни 1.500 евра за целосно да не ослепи

Кристијан вчера наполни 13 години, а на 13 овој месец треба да му се изврши прават операција на десното око, а втоарата во јануари.Итноста не дозволува одложување на терминот, зошто постои ризик да се изгуби во целост видот, што за Кристијан би значело целосно слепило на двете очи.

На деветмесечната Николија и требаат средства за лекување во Германија

На деветмесечната Николија од Неготино и е дијагностициран голем „Porenzephaler”, дефект на мозокот и секојдневно имала мозочни грчеви кои со тек на време станувале се полоши.Таа во моментов е на лекување во Есен, Германија. За почеток потребни и се 11.000 евра.

Потребно е вработување на деца оставени сами на себе

Потребно е вработување деца кои живеат со својата баба, која сега е болна. Откако преживеале големи трауми од нивните родители, децата живееле со нивната баба која ги израстела. Бабата сега е болна, а на децата им треба работа.