Да помогнеме

(Фото) Вистинската смисла на празниците што доаѓаат е да се помогне некому

Нова година и Божиќ се ближат, а една жена од Канада со помош на хумани деца го покажа вистинското значење на на празничниот дух и дарување за време на празниците.

АПЕЛ: Акцијата за собирање на помош за бездомникот Стефан ќе биде во Црвен Крст во Момин Поток

Aкцијата за собирање на помош за бездомникот Стефан Јовановски ќе биде од 16.11 (понеделник) 19.11 (четврток) од 8-16 часот во собирниот пункт за хуманитарна помош на Црвениот крст на РМ во Момин Поток. Потребни се облека со големина XL, обувки број 43, а потребни се и средства за хигиена. 

АПЕЛ: Во тек е акција за собирање облека и обувки за бездомникот Стефан

Бездомникот Стефан Јовановски е сместен во хостел, трошоците за овој месец се подмирени, но во текот на месецот треба да се најде трајно решение. Стефан исто така почна и да работи.

АПЕЛ: На Стефан му треба работа, за да не спие по клупи

Стефан Јовановски е бездомник 15 години, но се обидува да си го врати стариот живот во кој работел градежништво повеќе од 25 години.

Благе Кочоски и петте деца, ќе останат на улица

Благе Кочоски неговата сопруга и петте деца ќе останат на улица, бидејќи мораат да ја напуштат и онаа трошна куќа во која што сега живеат во Драчево.Очаен бидејќи ќе остане без покрив на глава, бара начин како да го згрижи семејството.

(Галерија) „Работна акција“ во домот на Доца со помош на хуманите луѓе

Приказната за Доца и нејзината ќерка која ја на Фејсбук ја обелодени Коалиција Боите на животот кои живеат во трошна куќа во Кисела Вода, има среќен крај.Најголемата материјална помош семејството ја доби од еден Македонец кој живее во Австралија и кој им помогнал да го реновираат домот.Голема донација семејството доби и од една македонска градежна компанија која благодаре

(Галерија) Во оваа куќа живеат две деца и им треба помош

Влатко e татко на две дечиња девојче (10) и машко (5) и живеат во населбата Припор.Пред неколку години неговата сопругата починала, па тој сега живее сам со неговата стара мајка која се грижи за децата и за домот. Нивната куќа е трошна, живеат во многу скромни и сиромашни услови.Тој е занаетчија, заварувач и без постојана работа. Сам направил кревет за неговите две дечиња. Се обидува да изгради соба за децата. 

Пенова: Да работиш, а да немаш ни за леб! Детето ми е повлечено, заради сиромаштијата

Сузана Пенова на најсуров начин на сопствена кожа чувствува како е да работиш, а често да немаш ни за леб. Оваа самохрана мајка е вработена како хигиеничарка во Општина Карпош, живее во трошна куќа со својот 14-годишен син Илија. Куќата само што не се распаднала, страв со кој се соочува секојдневно.Со синот живеат во две соби, под секакви човечки услови.

Акцијата во домот на Доца успешна, искречена е и куќата а добија и Интернет

Од Коалицијата боите на животот, известуваат дека акцијата за домот во Кисела Вода е успешна. Многу работи пристигнале во домот на Доца, од сите добри и хумани луѓе.Куќата е искречена, а ставен е и Интернет.