Да помогнеме

Да им ги исполниме желбите на дечињата од Клиниката за детски болести

Болните дечиња од одделите за онкологија и хематологија на Клиниката за детски болести направија список што сакаат да им се купи за Нова година.

Бидете Дедо Мраз за сиромашните деца

Новогодишната кампања „И јас сум Дедо Мраз“ на здружението „Проект Среќа“ е во тек. Кампањата има за цел да обезбеди голем број на новогодишни подароци за децата кои живеат во сиромаштија. 

Семејството на Христијан Спасов од село Манастирец со апел за помош

​Семејството на 24-годишниот Христијан Спасов од росоманското село Манастирец кој пред три години доживеа несреќа на работа и ја изгуби раката, упатува апел за помош со донации од хуманите луѓе, со цел тој да добие протеза. Потребни им се најмалку 161 илјада евра. 

Кристијан: На мојот помал брат Борче ќе му бидам донатор на коскена срцевина, но ни требаат пари за операција

Кристијан Јовановски на неговиот фејсбук-профил моли за помош за неговиот брат. Тој биде донор на коскена срцевина, но им требаат пари за операција.

На Димитар Дојчинов (20) му се потребни средства за лекување во Пекинг

Димитар Дојчинов од Гостивар боледува од ретка болеста прогресивна мускулна дистрофија Бекер (БМД) која предизвикува изумирање на мусклулните влакна, мускулна слабоста и атрофија што води кон комплетна парализа.

И требаме на Хана, има 4 години и се бори со леукемија

Четири годишната Хана Миланов има дијагностицирано леукемија, а во моментов родителите се соочуваат со  тешкотии околу покривање на високите трошоци за нејзиното лекување. 

Денеска да донираме храна и да бидеме дел од масовната хуманитарна акција „Нахрани 1.000 лица“

Денеска на пет локации во Скопје започна најмасовната акција за донирање на храна во Македонија -  “Нахрани 1000” во склоп на Мрдни со Прст,  а по повод одбележување на светскиот ден за борба против сиромаштијата, 17 октомври. 

Нахрани 1.000 лица: Каде може да донирате храна и што да однесете

Според последните истражувања, 445 000 граѓани во Македонија во текот на денот можат да си дозволат само по еден оброк. Мрдни со прст! Ти си на потег!

„Нахрани 1.000“ акција за донирање храна

На пет локации во Скопје на 17 октомври по повод Светскиот ден за борба против сиромаштијата граѓаните ќе можат да донираат храна за бездомниците и за загрозените семејства, во рамки на хуманитарната акција „Нахрани 1.000“.

Отворени телефонски броеви за собирање на средства за лекување на деветмесечната Николија

На деветмесечната Николија од Неготино и е дијагностициран голем „Porenzephaler”, дефект на мозокот и секојдневно имала мозочни грчеви кои со тек на време стануваат се полоши.