Да помогнеме

Исчезнат е Лука (16) британски државјанин кој дошол на гости кај своите роднини во Скопје

Исчезнат е 16-годишен тинејџер Лука Божиновски висок е 180 сантиметри, тежок 65 килограми, британски државјанин, на гости кај своите роднини во Скопје.

Формиран специјален тим: Пријавете семејно насилство, бездомник или деца на улица

Министерството за труд и социјална работа формираше специјализиран тим за постапување по итни предмети од ранливи категории на корисници на права и услуги од надлежност на ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа на град Скопје, деца на улица, бездомни лица, семејно насилство, нереализирање на видувања, питачење, полов напад над деца, малолетничка деликвенција и сите останати групи на граѓани во состојба на ризик.

Исчезна режисерот Мето Петровски

Познатиот македонски режисер на документарни филмови, добитник на повеќе домашни и меѓународни награди и признанија за својата 50-годишна творечка дејност, исчезна вчера по посетата со придружник на ТК Лептокарија. Режисерот Мето Петровски последниве неколку години боледува од Алцхајмерова болест.

Нашиот петмесечен син заслужува да биде во прегратките на својот татко

Бобан Теовски боледува од Adenoid cystic carcinoma, што е редок вид на карцином, а неговата сопруга на социјалните мрежи побара помош.

Да му помогнеме на шестгодишниот Алексеј да живее нормално и да оди на училиште

Алексеј е на возраст од скоро 6 годинки и боледува од ретка болест,односно рогресивна мускулна дистрофија-Дишен (Distrophio musculorum progresiva DMD),која предизвикува изумирање на мускулните влакна.

За една недела преку „Бесплатно сместување-Македонија“ обезбедено сместување за 37 семејства

Преку Фејсбук групата „Бесплатно сместување-Македонија“  за една недела е резервирано сместување за 37 семејства од цела Македонија, а едно од семејствата е од Нови Пазар од Србија.