Живот

Зголемен бројот на претстави: Граѓаните годинава почесто оделе на театар отколку лани

Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот 2016/2017 година, вкупниот број на прикажани претстави во професионалните театри е зголемен за 10,3%, а бројот на посетителите е зголемен за  2.1% во однос на периодот 2015/2016 година.

Зошто ја китиме новогодишната елка?

Во голем дел од домовите овој прзничен споен викенд ќе се искористи за китење на новогодишните елки. Дечињата посебно му се радуваат на китењето на елката, а не се имуни ни возрасните. 

(Видео) Што влијае врз стареењето на кожата и дали тоа може да се спречи

Стареењето е дел од нас и не можеме да го одложиме, но можеме да го забавиме овој процес и да не дозволиме да се гледа на нашата кожа. 

(ВИДЕО) Дејан Лилиќ, Викторија Лоба и Филип Божиновски ги изработија своите Божикни ѕвезди

Откако минатата недела Ви го покажавме единственото место во Македонија каде што се изработуваат Божикните пештери како еден од најубавите симболи на празникот што ни доаѓа на ред е да Ве запознаеме со 

Воспалението на бели дробови - најголем убиец на децата помлади од пет години

Воспалението на белите дробови е акутна инфективна болест на дишните патишта, од која во светот годишно најмногу умираат деца под петгодишна возраст. 

Жртви сте на есенска депресија: Како може да ја победите?

Нема ден некој да не се пожали дека му недостасува сонцето, летото, морето, како му се спие и со лошо расположение. Тоа се само некои од симптомите кои упатуваат на есенска депресија.

Мерил Стрип за смислата на животот

Мерил Стрип низ шест реченици се обиде да го објасни својот поглед на смислата на животот.

Починатите се свесни на мигот кога настапува смртта

Починатите луѓе знаат дека животот им завшил, иако и натаму се свесни за тоа што се случува околу нив, се вели во истражување на медицинскиот центар „Лангон“ при Њујоршкиот универзитет.

Поранешниот министер Никола Тодоров стана адвокат

Како и што најави пред извесно време, поранешниот министер за здравство, Никола Тодоров стана адвокат и ја отвори новата канцеларија. 

Многу невообичаени факти во светот, но вистинити

Список од некои многу интересни факти кои толку многу се бизарни, што не изгледаат вистинити: