ЦИА открива

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА открива дека големи резерви на ураниум лежат во Злетовско-кратовскиот басен

Како што во неколку наврати веќе пишуваше „еМагазин“, американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои и илјадници кои се однесуваат на Македонија и Југославија.

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА се интересирала за машината на македонскиот иноватор Стефан Делева

Како што во неколку наврати веќе пишуваше „еМагазин“, американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои и илјадници кои се однесуваат на Македонија и Југославија.

 

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА открива детали за „Јудзел“ – тајната шпионска организација на Турција во Македонија

Како што во неколку наврати веќе пишуваше еМагазин, американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои и илјадници кои се однесуваат на Македонија и Југославија.

 

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА ги открива плановите за изградба на Скопје од 1949 година

Како што во неколку наврати пишуваше еМагазин, американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои илјадници кои се однесуваат на Македонија и Југославија.

 

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА открива дека југословенските геолози барале нафта во Македонија уште во 1949 година

Како што во неколку наврати пишуваше еМагазин, американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои и илјадници кои се однесуваат на Македонија и Југославија.

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА потврдува дека над 187.000 Македонци биле регистрирани со попис во Бугарија

Како што во неколку наврати пишуваше еМагазин, Централната разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои и илјадници кои се однесуваат на Македонија и Југославија. Во оваа прилика ви го пренесуваме извештајот на ЦИА за малцинствата во Источна 

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА открива детали од тајната мисија „Абевил“ во Македонија

Како што во неколку наврати пишуваше еМагазин, Централната разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои и илјадници кои се однесуваат на Македонија и Југославија. Во оваа прилика ви пренесуваме делови од деталниот извештај на повеќе страници 

ЕКСКЛУЗИВНО: Агенти на ЦИА го учат македонскиот јазик уште од 1977 година

Како што во неколку наврати пишуваше еМагазин, американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави 12 милиони тајни документи, меѓу кои и илјадници кои се однесуваат на Македонија и поранешна Југославија.

 

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА открива како биле третирани македонските политички затвореници за време на Титова Југославија

Како што веќе во неколку наврати пишуваше еМагазин американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави илјадници тајни документи кои се однесуваат на Македонија и Југославија. 

ЕКСКЛУЗИВНО: ЦИА открива дека наоѓалишта на најреткиот метал - берилиумот има кај Струмица и Прилеп

Како што веќе пишуваше еМагазин, американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА неодамна објави илјадници тајни документи за Македонија и Југославија. Во оваа прилика ексклузивно ви пренесуваме како разузнавачите на ЦИА уште во 1950 година на своите