Убава приказна

60 години УСЈЕ: Придонес во развојот на економијата и општеството

Со врвен квалитетен производ, најнова технологија, посветена работа и развој на проекти од интерес на животната средина и заедницата, Цементарница УСЈЕ АД Скопје одбележува 60 години од своето делување на македонскиот пазар. 

(ФОТО) 10 години „Порше Македонија“

Со мотото „Движењето е нашиот успех”, „Порше Македонија“ го прослави својот 10 роденден. Веќе 10 години, „Порше Македонија“ е на лидерската позиција во автомобилската индустрија во нашата земја.

(Галерија) Во фокусот на петтото издание на Неделата на дизајн во Скопје, домашните и креативците од регионот

Фестивалот кој се смета за еден од катализаторите  на развојот на дизајн секторот во Македонија донесе голем успех во поглед на формирање на нови домашни брендови и нивна застапеност надвор од државните граници.

Почна долгорочно пријателство

Детска насмевска и џагор, надополнета со „симфонискиот“ глас на позната македонска музичка дива и уметнички звук на традиционалната хармоника, креативниот ликовен придонес кон мирот, нежно 

10 години успешна приказна трговски центар „Палма мол“

Уникатниот повеќенаменски трговски центар Палма Мол Тетово, кој пред десетина години ја започна својата приказна како мала продавница, денес претставува успешен трговски центар, изграден според светски стандарди, распространет на 32 илјади m². 

(Фото) Компанијата „Вивакс“ инвестираше во нови производствени капацитети

„Со инсталирање на најсовремени технолошки линии во производството, уште еднаш сакаме да ја демонстрираме нашата посветеност - на македонскиот потрошувач да му понудиме квалитетни и безбедни за консумирање производи,“ изјави генералниот директор на „Вивакс“, Димитар Јосифовски.

НЛБ Тутунска банка прослави 30 години успешна работа на пазарот

НЛБ Тутунска банка прослави 30 години постоење на македонскиот пазар. Банката беше основана 1985 година како интерна банка на тутунската индустрија, а од 1993 година работи како комерцијална банка од универзален тип.

Кои се десетте македонски компании кои се странски инвеститори во регионот и светот?

Стопанската комора ги претстави своите членки кои остваруваат 60 проценти од македонскиот извоз, имаат производствени погони надвор од земјава, генерираат вработувања, инвестираат и придонесуваат за развој на економијата.

10 години Рамстор Мол: инвестиции, раст и вредни проекти ја означуваат децениската работа

Рамстор Мол во Македонија слави 10 години. Овој повод, трговскиот го означува преку три големи проекта: комплетирање на реновирањето на трговскиот – проект вреден 2.5 милиони евра, ребрендирање односно менување на визуелниот изглед на логото на Рамстор и голема наградна игра ,,Од срце Audi Q3,, која ќе трае вкупно два месеци.

10 години Војажер

Денес во Скопје на пригоден начин, туристичката агенција ВОЈАЖЕР одбележа 10 години од своето постоење и успешно работење.