Убава приказна

(Фото) Компанијата Lyoness го прослави својот петти роденден

Компанијата Lyoness прослави пет години од своето постоење во Македонија. Lyoness за прв пат се појави во Македонија во март 2011 година и од тогаш па сѐ до денес Lyoness на вистински начин се грижи за своите корисници со можноста за изградба на глобална куповна заедница, како и можноста за заработка од секое поединечно направено купување кај големиот број на нивни трговски партнери. 

TIP OF THE WEEK - Прирачникот за личен и за професионален развој на српски јазик

Калин Бабушку и Петар Лазаров, авторите на прирачникот и ко-сопственици на КП Македонија-Експорт Консалтинг го објавија првото издание на „Tip of the week®“ прирачникот за личен и за професионален развој на српски јазик.

60 години исполнети со препознатливите вкусови на Витаминка

Витаминка оваа година го слави своето 60 годишно постоење.Тоа е богата традиција исполнета со искуства на голем број различни вкусови со кои многу генерации пораснаа и израснаа. 

Како КАМ маркет стана регионален играч

КАМ маркет или „македонски Алди“ е една од ретките компании од Македонија, која се шири на регионалните пазари. За престојниот период, како што веќе објави еМагазин, компанијата има големи планови за Бугарија, Косово и Албанија, каде планира да стане сериозен играч.

(Фото) Првата приватна општа болница „Ре-Медика“ прослави 11 години постоење

Првата приватна општа болница „Ре-Медика“ започна да работи пред 11 години. За 11 години постоење ,во болницата се родени 6.609 бебиња, направени 408.071 амбулантски прегледи, 14.232 гинеколошки интервенции, 13.094 хируршки интервенции. 

(Галерија) Паметни македонски инженери создаваат паметни уреди за секојдневното живеење

Компанијата „СМД Смарт Електроникс“ постои две години. Како што велат нејзините млади основачи, целата приказна започнала како една идеја и предизвик да се развие нешто ново на овдешниот пазар.

(Галерија) Студентите - вајари ја откриваат уметничката страна на бетонот

Студентите од II и IV година на групата Вајарство на ФЛУ деновиве активно работат на скулптури од бетон во рамките на проектот за соработка со Цементарница УСЈЕ. 

(ФОТО) 60 години Витаминка – 60 години сеќавања

Компанијата што го создаде најголемиот свет на вкусови и што е дел од животите на неколку генерации, навршува 60 години работа, производство и создавање на спомени и бесценети моменти.

Минеко успешни во трансформирање од непрофитабилни во профитабилни рудници

Еден од најголемите инвеститори на полето на рударството и енергетиката во Западен Балкан, Минеко Групација, се позиционираше цврсто како успешен реформатор од пропаднати во профитабилни рудници. 

Турунџиева: На трпезата да се врати македонската кујна и да имаме семејни ручеци

Вита диет клуб прославува 15 години постоење, a сопственичката Тања Турунџиева вели дека голем број луѓе ги користеле услугите на клубот. Според нејзе, свесноста за здрава храна е подигната на многу високо ниво, посбено последните години. Нарушеното здравје се повеќе ги принудува луѓето да се стават на здрав и правилен режим на исхрана.