Убава приказна

(Фото) Првата приватна општа болница „Ре-Медика“ прослави 11 години постоење

Првата приватна општа болница „Ре-Медика“ започна да работи пред 11 години. За 11 години постоење ,во болницата се родени 6.609 бебиња, направени 408.071 амбулантски прегледи, 14.232 гинеколошки интервенции, 13.094 хируршки интервенции. 

(Галерија) Паметни македонски инженери создаваат паметни уреди за секојдневното живеење

Компанијата „СМД Смарт Електроникс“ постои две години. Како што велат нејзините млади основачи, целата приказна започнала како една идеја и предизвик да се развие нешто ново на овдешниот пазар.

(Галерија) Студентите - вајари ја откриваат уметничката страна на бетонот

Студентите од II и IV година на групата Вајарство на ФЛУ деновиве активно работат на скулптури од бетон во рамките на проектот за соработка со Цементарница УСЈЕ. 

(ФОТО) 60 години Витаминка – 60 години сеќавања

Компанијата што го создаде најголемиот свет на вкусови и што е дел од животите на неколку генерации, навршува 60 години работа, производство и создавање на спомени и бесценети моменти.

Минеко успешни во трансформирање од непрофитабилни во профитабилни рудници

Еден од најголемите инвеститори на полето на рударството и енергетиката во Западен Балкан, Минеко Групација, се позиционираше цврсто како успешен реформатор од пропаднати во профитабилни рудници. 

Турунџиева: На трпезата да се врати македонската кујна и да имаме семејни ручеци

Вита диет клуб прославува 15 години постоење, a сопственичката Тања Турунџиева вели дека голем број луѓе ги користеле услугите на клубот. Според нејзе, свесноста за здрава храна е подигната на многу високо ниво, посбено последните години. Нарушеното здравје се повеќе ги принудува луѓето да се стават на здрав и правилен режим на исхрана.

„Фурна Диме“, три децении раст и развој: Вистински рецепт за успех во пекарската индустрија

„Фурна Диме“ - единствениот македонски производител на леб и пекарски производи со целосно заокружено сопствено производство „од нива до трпеза“, го прослави својот три децениски јубилеј. 

(Галерија) Со 50 милиони евра инвестиции, Адора инженеринг го одбележа 13. роденден

Со најголеми инвестициски проекти од 50 милиони евра во изградба на 1.100 станови во 2015-та година, Адора инженеринг, градежниот лидер во Македонија, ја одбележа 13 годишнината од своето постоење, со зголемување на изградбата на станови годинава за 400 %

10 години ординацијата „д-р Анчевски“ 70.000 задоволни пациенти

По повод 10-годишниот роденден палетата на ласерски техники се збогатува и со ласери  за отстранување на тетоважи, за третман на габични инфекции на нокти, за третирање на попуштени вени и капилари и ласерска техника за освежување на лице, Clearlift.

(Галерија) Signori: Светско, а наше

Колку пати Ви се случило во продавница или некој бутик продавачите да не Ви обрнат никакво внимание, а Вие сте расположени за купување? Го наоѓате ли секогаш вистинското сако или капут, од материјалот кој сте си го замислиле и мерката која Ви одговара?