Убава приказна

Од рецепционер до сопственик на хотел

Приказната на скопјанецот Горан Стојков (36), сопственик на малиот хотел „Максити“, покажува дека кога човек е упорен и работи со љубов, и кај нас може да се постигне успех.

(Галерија) Запознајте ја девојката која црта на штикли

Кога вашите омилени штикли, патики или чизми од долгото носење или од некоја друга причина Ви се оштетат, не морате да ги фрлате. Можете на оштететеното место нешто да нацртате и со нов изглед да го продолжите нивниот век.

Китанов: Планините се светови на магија каде моментот е вечност, а вечноста момент

Во Македонија има тешки врвови за искачување, но ниту еден не е над 3.000 метри надморска височина. И кога ќе се искачиш на некој од нив, како да си го освоил светот. Но, што е тоа во споредба со искачувањето на врвовите на Хималаите кои предизвикуват страво-почит на секој планинар.

60 години УСЈЕ: Придонес во развојот на економијата и општеството

Со врвен квалитетен производ, најнова технологија, посветена работа и развој на проекти од интерес на животната средина и заедницата, Цементарница УСЈЕ АД Скопје одбележува 60 години од своето делување на македонскиот пазар. 

(ФОТО) 10 години „Порше Македонија“

Со мотото „Движењето е нашиот успех”, „Порше Македонија“ го прослави својот 10 роденден. Веќе 10 години, „Порше Македонија“ е на лидерската позиција во автомобилската индустрија во нашата земја.

(Галерија) Во фокусот на петтото издание на Неделата на дизајн во Скопје, домашните и креативците од регионот

Фестивалот кој се смета за еден од катализаторите  на развојот на дизајн секторот во Македонија донесе голем успех во поглед на формирање на нови домашни брендови и нивна застапеност надвор од државните граници.

Почна долгорочно пријателство

Детска насмевска и џагор, надополнета со „симфонискиот“ глас на позната македонска музичка дива и уметнички звук на традиционалната хармоника, креативниот ликовен придонес кон мирот, нежно 

10 години успешна приказна трговски центар „Палма мол“

Уникатниот повеќенаменски трговски центар Палма Мол Тетово, кој пред десетина години ја започна својата приказна како мала продавница, денес претставува успешен трговски центар, изграден според светски стандарди, распространет на 32 илјади m². 

(Фото) Компанијата „Вивакс“ инвестираше во нови производствени капацитети

„Со инсталирање на најсовремени технолошки линии во производството, уште еднаш сакаме да ја демонстрираме нашата посветеност - на македонскиот потрошувач да му понудиме квалитетни и безбедни за консумирање производи,“ изјави генералниот директор на „Вивакс“, Димитар Јосифовски.

НЛБ Тутунска банка прослави 30 години успешна работа на пазарот

НЛБ Тутунска банка прослави 30 години постоење на македонскиот пазар. Банката беше основана 1985 година како интерна банка на тутунската индустрија, а од 1993 година работи како комерцијална банка од универзален тип.