Убава приказна

20 години Кожувчанка: Остварување на сонот на семејството Јанчеви

Компанијата Кожувчанка годинава ја прославува 20 годишнината од своето постоење. Основана од фамилијата Јанчеви како приватно претпријатие во 1995 година, таа е со 100 проценти домашен капитал. Истата година, Кожувчанка од Кавадарци започнува со полнење на истоимената природната минерална вода.Покрај првиот нивен бренд, оваа компанија ја произведува и природната Изворска вода.

 

КБ Прво пензиско друштво, прослави 10 години постоење

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје на 19.5.2015 (вторник) прослави значаен јубилеј - 10 години постоење на Друштвото. КБ Прво пензиско друштво е едно од пионерите во нашата држава кои од почетокот, директно и активно учествуваа во спроведувањето на една од најзначајните, најмакотрпните и најдолготрајните реформи што се реализирани во Македонија, реформата на пензискиот сиситем. 

(Галерија) НЛБ Нов пензиски фонд одбележа 10 години постоење

НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје прославува 10 години постоење. Системот на капитално финансирано пензиско осигурување во изминативе 10 години се развиваше стабилно во рамките кои се трасирани со пензиската реформа. 

(Галерија) Успешната приказна продолжува: Микросам прослави 25 години успех, инoвaтивност и трајни вредности

Единствената компанија која е претставник на Македонија на скоросите континенти, на крилјата на врвните светски авиони, па дури и во вселената, македонскиот бренд кој соработувајќи со врвните светски компании ја “облече” Македонија во сосема ново руво во светски очи и размери, оваа година прославува 25 години од своето постоење, 25 испишани страни кои напамет ги говорат и познаваат компании од светски калибар, и тоа ни помалку ни повеќе во полето на нудење на најкомплексните решенија од областа на современи композити и роботиката. 

Првиот македонски провајдер „Унет“ прослави 20 години постоење

Како прв македонски провајдер, Унет даде огромен придонес во промовирањето на Интернет пристапот на македонскиот пазар. Со брзи и континуирани промени во технологијата и во организацијата на своето работење, Унет ги постави стандардите за квалитет на интернет сервисите во Македонија. Во моментот Унет нуди хостирање со Cloud и VPS хостинг во сопствен дата центар, регистрација и обнова на домени (Унет регистрар) и целосно интегрирани веб решенија.

За Велигден Давид замина дома

Давид Домазетовски, на 22 декември 2014 година, беше ургентно хоспитализиран, по дијагноза на тумор на мозокот со големина на јајце. И покрај високиот ризик од интервенцијата, проф. д-р Угриновски, успешно го отстрани туморот. 

„Ре-Медика“ наполни 10 години

За една деценија постоење во болницата се родени 6.000 бебиња, направени се 370.974 амбулантски прегледи, 12.938 гинеколошки интервенции, 11.904 хируршки интервенции. Во овој период се направени 17.423 рентген снимања и 8.285 снимања со компјутерски томограф.

Дводецениска успешна приказна на интернационален бренд Pierre Cardin во Македонија

Познатиот моден бренд Пјер Карден (Pierre Cardin), на 8- ми Април го прославува својот 20-ти роденден на македонскиот пазар. Фирмата Нени Компани веќе 20 години им овозможува на македонските потрошувачи да бидат во тек со светската модна сцена.Значајниот јубилеј на врвниот интернационален моден дизајнер во Македонија, застапникот Нени Компани ќе го одбележи со тридневен попуст  од 7 до 9 април со 20 отсто на целата колекција Пјер Карден.
 

Во хотелот Изгрев се прослави 20 годишнината од Фибула Груп

Туристичката мрежа Фибула Група прослави 20 години постоење. На дводневниот собир во хотелот Изгрев во Струга, на кој што учествуваа претставници на националните канцеларии на Фибула Група од шест земји, како и партнерските тур-оператори од регионот, беа презентирани досегашните достигнувања на Фибула во унапредување на туризмот, од основањето до денес, како во Македонија, така и во регионот.
 

Комерцијална банка слави 60 години: Денес има 41.000 корпоративни клиенти и работи со 890.000 граѓани

Банката во изминатите 60 години неколку пати го променила своето име. Основана е во 1955 година под името Комерцијална банка на Град Скопје, во 1966 година била преименувана во Комерцијално-инвестициска банка на Град Скопје. Во 1973 година била преименувана во Стопанска банка-филијала Скопје, а од 1976 година го носела името Стопанска банка –основна банка Скопје. Денешното име го носи од 1989 година.