Убава приказна

Омилените пуканки Opss се вкусен и здрав домашен производ

Во тренд со нутриционистичките правци, пуканките кои се изготвуваат од пченка се препорачани од сите експерти за здрава храна како за деца така и за возрасни. Во домашен амбиент, на кино, во друштво, пуканките прераснаа во синоним за социјален момент, друштво и уживање. 

Свежина, иновација и квалитет: Мебел-Ви слави 18 години

Приказната за Мебел-Ви започнува во 1997 година во Виница, како проект кој треба да внесе свежина, иновација и квалитет на тогашниот пазар за мебел во Македонија. 

Одговорноста на синиот овал: Запознајте го сервисниот центар на Ми-Да Гранд Моторс

Поседувањето вистински автомобил влијае на едноставноста на нашето секојдневие. Ford се докажува како омилен избор во автомобилската индустрија, особено во класата на урбани автомобили поради квалитетот на возилата кои секоја серија се сè пософистицирани и извонредно прилагодени на потребите на корисниците и поради грижата на производителите но и пристапот на дистрибутерите на Ford возилата кон корисниците на овој бренд.

(Фото) На вечера во волшебната градина на ресторанот Бакал

Сакате да избегате од напорното секојдневие. Само на 15 минути од Скопје во тетовското село Брвеница е сместен ресторанот Бакал. Вистинско уживање за љубителите на убавата природа и добрата храна. Градината на ресторанот е посебно уредена, што остава впечаток  како да се наоѓате далеку, на некое скапо егзотично место, за кое досега само сте сонувале, а не дека сте во Македонија.  

Голем јубилеј: „Неоком“ слави 25 години

Компанијата „Неоком“ прослави 25-годишнина од своето постоење на домашниот ИКТ пазар. Како една од водечките ИКТ компании кај нас, „Неоком“ во своето 25-годишно работење успеа да прерасне од мала компанија во групација на компании која ги опфаќа сите аспекти во индустријата од ИКТ.

Inner Wheel клубот од Скопје прослави 10 години постоење

Inner Wheel клубот од Скопје прослави 10 години постоење. Клубот е интернационална организација на жени, поврзана со Ротари организацијата, а основана од сопругите и мајките на ротаријанците. Овој клуб активно функционира во многу делови од светот, а во Македонија од своето основање во 2004 година па се досега има изреализирано голем број хумани и добротворни активности.

20 години Кожувчанка: Остварување на сонот на семејството Јанчеви

Компанијата Кожувчанка годинава ја прославува 20 годишнината од своето постоење. Основана од фамилијата Јанчеви како приватно претпријатие во 1995 година, таа е со 100 проценти домашен капитал. Истата година, Кожувчанка од Кавадарци започнува со полнење на истоимената природната минерална вода.Покрај првиот нивен бренд, оваа компанија ја произведува и природната Изворска вода.

 

КБ Прво пензиско друштво, прослави 10 години постоење

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје на 19.5.2015 (вторник) прослави значаен јубилеј - 10 години постоење на Друштвото. КБ Прво пензиско друштво е едно од пионерите во нашата држава кои од почетокот, директно и активно учествуваа во спроведувањето на една од најзначајните, најмакотрпните и најдолготрајните реформи што се реализирани во Македонија, реформата на пензискиот сиситем. 

(Галерија) НЛБ Нов пензиски фонд одбележа 10 години постоење

НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје прославува 10 години постоење. Системот на капитално финансирано пензиско осигурување во изминативе 10 години се развиваше стабилно во рамките кои се трасирани со пензиската реформа. 

(Галерија) Успешната приказна продолжува: Микросам прослави 25 години успех, инoвaтивност и трајни вредности

Единствената компанија која е претставник на Македонија на скоросите континенти, на крилјата на врвните светски авиони, па дури и во вселената, македонскиот бренд кој соработувајќи со врвните светски компании ја “облече” Македонија во сосема ново руво во светски очи и размери, оваа година прославува 25 години од своето постоење, 25 испишани страни кои напамет ги говорат и познаваат компании од светски калибар, и тоа ни помалку ни повеќе во полето на нудење на најкомплексните решенија од областа на современи композити и роботиката.