18+

Дали сте знаеле дека постојат два типа на пениси

Моментот на возбуда кај мажите го открива видот на пенисот, а постојат два типа. Ако пенисот при сексуална возбуда повеќекратно се зголеми, станува збор за „растечки“ пенис.

Претседателот на Уганда сака да го забрани оралниот секс: Устата е за јадење

Претседателот на Уганда, Јовери Мусевени изјави дека сака да забрани граѓаните на таа држава да имаат орален секс, со образложение дека „устата е за јадење“.

Знак кој јасно покажува дека жената доживеала оргазам

Додека 30 отсто од жените немаат проблем со редовно доживување на оргазам, останатите 70 отсто го дожуваат многу поретко, отприлика на секој петти сексуален однос.

Голем број на жени сакаат групен секс

Познатиот сексолог Емили Морс низ нејзината пракса ги запознала потребите на жените во сексот.

Како да ја препознаете сексуалната желба кај жената

Кај мажите, сексуалната возбуда се препознава по ерекцијата, но како да ја препознаете кај жените?

Со какви мажи, жените доживуваат најсилни оргазми

Велат дека најкраткиот пат до срцето на мажот е преку стомакот, но постои и најлесен пат до женското срце кој вклучува многу повеќе чекори.

Контрацептивните таблети кои ќе го „исклучат“ тестостеронот за мажите на чекор до аптеките

Развојот на таблети за контрацепција кај мажите е еден чекор поблиску до конечниот производ. Таблетата која се зема на дневна база како и онаа наменета за жените го „исклучува“ тестостеронот кај мажите и хормоните задолжени за производство на сперматозоиди.

Кој повеќе мастурбира, мажите или жените

Портал за сексуално здравје извршил испитување кој повеќе мастурбира, мажите или жените и околу илјада испитаници одговориле на ова прашање. Разлики секако постојат но не се така драстични.

Февруари 13, 2018 18+ Никола Осило

Жените не бараат поголеми пениси, туку мажите

Иако кај машката популација преовладува мислењето дека доколку би имале поголем пенис би имале повеќе шанси кај жените, тоа не е точно. Според урологот Дадли Сет Даноф, кој дипломирал на „Јејл“ и кој во својата триесетгодишна кариера имал можност да работи со повеќе од 100.000 пациенти-мажи

Февруари 9, 2018 18+ Никола Осило

(ВИДЕО) Петнаесет најчудни секс-рекорди кои нема да ги најдете во Гинисовата книга

Од најголемиот пенис на светот, до најголемата вагина и спротивно, на видеото подолу се прикажани петнаесет најчудни секс-рекорди кои не се регистрирани во Гинисовата книга на рекорди.