18+

Февруари 16, 2017 18+ Редакција Емагазин

Колку заработуваат порно ѕвездите

​Дерек Хеј, основач на ЛА Дајрект Moделс, агенција којашто застапува голем дел од попознатите порно глумци и глумици за „Индепендент“ открива зошто тие влегуваат во порно-индустријата, колку заработуваат и од што тоа зависи...

Февруари 15, 2017 18+ Редакција Емагазин

Во која година од животот, жените имаат најдобар секс

Сексуалниот зенит на жената е во нејзината 33 година, така барем велат истражувачите кои спровеле анкета на повеќе од 1.000 жени и ги прашале кога сексот почнал да им биде добар. Најголем дел од нив изјавиле дека токму тоа е годината кога почнале да уживаат.

Февруари 15, 2017 18+ Редакција Емагазин

Колку време треба да трае добриот секс

Истражувањето спроведено на Универзитетот Пен Стејт открива дека и покрај спротивното мислење, добриот секс не треба да трае долго. Според истражувачите, се што е подолго од половина час, може да биде основа за разочарување и незадоволство.

Февруари 15, 2017 18+ Камелија Делија

Сексолозите советуваат: Имајте редовен секс за да немате проблеми со меморијата!

Може да има многу причини поради кои луѓето немаат секс, меѓутоа, сите се свесни за бенефитите кои тој ги овозможува. Од зголемен серотонин кој влијае на среќата, па се до зголемување на окситоцинот кој влијае врз здравјето на кардиоваскуларниот систем.

Февруари 14, 2017 18+ Редакција Емагазин

Зошто и понатаму се срамиме да купуваме контрацептивни средства

Купувањето на контрацептивни средства за голем број на луѓе знае да биде неудобно. Токму затоа авторката на порталот Метро направила истражување колку се срамиме од тоа и во повозрасна доба.

Февруари 12, 2017 18+ Камелија Делија

Младите мажи сакаат секс со постари жени

Не треба да ве чуди фактот што денес се повеќе млади мажи крај себе имаат постара жена. Тоа е едноставно е така поради тоа што тие сакаат секс со постари жени, а еве зошто е тоа така:

Февруари 11, 2017 18+ Камелија Делија

Имате проблем со ерекцијата? Кафето може да ви го спаси сексуалниот живот

Имате проблем со ерекцијата? Можеби треба да почнете да пиете кафе. Дознајте како кофеинот помага во отстранувањето на проблемот со потенцијата.

Скриени сексуални желби: Како да ја разгорите страста

Можеби мислите дека е едноставно да се задоволи мажот, но тие имаат свои желби и потреби во крвететот како и жените. Никој не сака неговата партнерка сексот да го доживува како обврска.

Слабиот секусален нагон, не значи аверзија спрема сексот

Слабиот сексуален нагон не значи и аверзија спрема самиот чин, па така многумина ќе се сложат дека во тој поглед важен е квалитетот а не квантитетот.

Кои се последиците од апстинирање од секс

Денешните девојки и жени поретко имаат сексуални односи отколку пред дваесетина години, покажува светската статистика.