Баш ни е ќеф

Макпетрол ги додели наградите од првото полуфинално коло од јубилејната наградна игра „70 години Мапетрол“

По повод 70 годишнината на Макпетрол АД и прославувањето на 70 години соработка со потрошувачите, компанијата креираше голема наградна игра која започна на 1 март и ќе трае до 15 декември.

(Фото) Куќичка на задоволства од 216 пакувања чоколадно млеко

Детската имагинација е без граници. Таа е непресушен извор на креативни идеи и едноставност, а кога доаѓа до нејзина реализација, преминува во уметност и уникатно дело, преполно задоволства и за децата и за возрасните.

Отворена аудиција за главна машка улога во долгометражен филм

Во просториите на џепното кино во МКЦ ќе биде одржана отворена аудиција за главна машка улога во долгометражен игран филм од македонска продукција. 

Македонски дизајн на белградската сцена: Патувачка изложба на македонски дизајн производи

Под насловод „Помеѓу“ во Белград на меѓународниот фестивал Миксер во периодот од 25 до 28 мај ќе биде претставена изложбата на македонски дизајн. „Помеѓу” е изложба на дизајн производи произведени од страна на 6 млади македонски брендови во период 2016 - 2017 година. 

(Фото) Одлична атмосфера на „Вози право, вози здраво“ вол3

Изминатата сабота (20.05.2017), со регистриран рекорден број на учесници (3.500), при одлични временски услови и со пикник забава во градскиот парк, Скопје прослави уште еден „Вози право, вози здраво“ настан во организација на Стопанска банка АД – Скопје. 

Професионалниот снукер играч Најџел Бонд доаѓа во Македонија

Светски познатиот снукер професионалец и еден од петте најквалитетни снукер тренери во светот – Најџел Бонд гостува во Скопје.

Стопанска комора и Советот на странски инвеститори организираа голем хуманитарен пикник

Вчера на Светскиот ден на културни различности, во Градскиот парк во Скопје, Стопанската комора на Македонија и Советот на странски инвеститори организираа хуманитарен јавен настан со автентични гурмански специјалитети од различни земји.

Пелистерка, горд сопственик и поддржувач на новиот шампион на Македонија

Македонскиот фудбалски клуб Пелистер, вчера во тензично финале против екипата на Шкендија, го однесе трофејот во Битола. Ова е негова втора титула по онаа во 2001 година. 

Продолжуваат инвестициите во модернизација на дистрибутивната мрежа на топлинска енергија

Дистрибуција на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ Скопје во рамките на својата инвестициска програма за 2017 година спроведува низа активности за модернизација и ревитализација на дистрибутивната мрежа во Скопје. Преку инвестициите се зголемува квалитетот на 

Макпетрол АД Скопје ја отвори 126. бензинска станица

Макпетрол АД Скопје продолжува да инвестира во сопствени, нови капацитети и истовремено продолжува и понатаму со зацртаниот инвестициски циклус. При тоа, со постојана тимска работа на стручниот и професионален кадар, Макпетрол АД Скопје ги имплементира највисоките