Баш ни е ќеф

(ВИДЕО) Американец со вистински коски од животни ги учи децата во Гевгелија за важноста на природата

Алан Корс од Американскиот мировен корпус, инаку пензионер, во Фондацијата Аполонија има опремено лабораторија за научен пристап во изушувањето на природата, со помош на УСАИД.

(Фото) (Р)еволуција на Кампари календарот

Во Рим, центарот на италијанската кинематографија, оваа година симболично се отвори и започна новата кампања “Campari Red Diaries” (Црвените дневници на Кампари) - (Р)еволуција на Кампари календарот.  Магијата на правењето на секој од 12-те коктели ни ја оживуваат

НЛБ Банка со нова промотивна кампања за станбени и продолжување на кампањата за потрошувачките кредити

НЛБ Банка во периодот до 31 декември 2017 година води промотивна кампања за НЛБ Станбените кредити. Во рамки на промотивната кампања, НЛБ Станбените кредити се одобруваат без манипулативни трошоци за одобрување на станбените кредити и без трошоци за проценка на имот.

(Фото) Доделени наградите од летното финално коло од јубилејната наградна игра „70 години Мапетрол“

По повод 70 годишнината на Макпетрол АД и прославувањето на 70 години соработка со потрошувачите, компанијата креираше голема наградна игра која започна на 1 март и ќе трае до 15 декември.

„ЕВН Волонтира” продолжува со активности низ територијата на Република Македонија

Вработените на ЕВН Македонија продолжија со вложување на нивниот труд со цел реализирање на волонтерски активности за доброто на заедницата. 

Почнува дуелниот образовен систем по германски терк: Ќе го добијат ли компаниите потребниот стручен кадар

Делегацијата на германското стопанство во Македонија почнува со тригодишен проект за дуално стручно образование кој ќе биде воден по германски терк.Директорот на Делегацијата

(Фото) Нов ексклузивен и уникатен салон за дизајнирани парчиња мебел и декор во Скопје- LUXIN

За оние кои имаат уникатен и необичен вкус кога станува збор за ентериер, Luxin furniture & decor boutique е продавница која дефинитивно треба да ја посетат. Рачно изработени и дизајнирани парчиња мебел и внимателно селектирани парчиња декор кои ентериерот го збогатуваат со модерен, урбан и топол тон.

(Фото) Центарот за обука на АМЕРИТ се опреми со најмодерен симулатор на камион

Центарот за обука на СИЗ „Македонија сообраќај“ – АМЕРИТ се опреми со најмодерен симулатор на камион од типот „Мерцедес“, кој ќе овозможи предподготовка за возење и маневрирање со реален камион, на различни патишта

Влатко Стефановски и Амет Шериф - добитници на наградата „11 Октомври“ за 2017

Годинашни добитници на државната награда „11 Октомври“ за животно дело се музичкиот уметник Влатко Стефановски во областа на културата и уметноста, и историчарот, проф. д-р Амет Шериф - во областа на науката и образованието.

Започна „Дестинација: Македонија“, најголемата Grouper кампања за патувања во државата

Водечкиот сајт за групни попусти и лидер во е-трговија, Grouper.mk, денес ја лансираше најновата кампања со попусти на локални патувања, „Дестинација Македонија“.