Баш ни е ќеф

Oхридска банка прогласена за “Најдобра банка во Македонија за 2017г.“ од Глобал Фајнанс

Светскиот финансиски магазин Глобал Фајнанс (Global Finance), публикација на Светска Банка од Вашингтон, ја објави листата на добитници на престижната награда “Најдобра банка за 2017 година” во регионот на Централна и Источна Европа.

Фармацевската компанија Новартис дел од вториот македонски конгрес за хематологија во Скопје

Во периодот 18-20 април 2017 година во Скопје се одржа вториот конгрес за хематологија, кој беше организиран од страна на Македонското здружение за хематологија.

Промотивен попуст од 50 отсто за Huawei P10 во Телеком продавницата во City Mall

Македонски Телеком почнува со официјална продажба на најновиот модел на телефон Huawei P10, за што подготви одлична понуда.

HBO ќе снима серија по сценарио на Марјан Алчевски

„Успех“ е името на серијата која по сценарио на македонскиот сценарист Марјан Алчевски, кој живее и работи во Хрватска ќе ја снима „HBO Adria“. 

Нов Кориснички енерго центар на ЕВН Македонија во Битола

ЕВН Македонија го отвори новиот Кориснички енерго центар во Битола за корисниците во овој реон. 

Студентска волонтерска организација ИАЕСТЕ нуди големи можности за студентите

ИАЕСТЕ Македонија е студентска волонтерска организација која овозможува размена на студенти од техничките факултети веќе 24 години. 

Една година Polleo Sport во Македонија

На 7 ми мај минатата година најголемиот ланец на продавници во југоисточна Европа за здрава и спортска исхрана и опрема - Polleo Sport го отвори првиот продажен центар во Македонија. 

Одлична промотивна понуда за станбен кредит од Стопанска банка Скопје

Во потрагата по нов дом за моментите кои сакате да траат вечно, Стопанска банка АД – Скопје ви излегува во пресрет со понудата на станбени кредити прилагодени на потребите и можностите на сите наши клиенти.

Нова сезона од едукативниот серијал Енергетска математика

Примената на енергетската ефикасност и рационалното користење на електричната енергија во секој сегмент од животот на луѓето, се темите на новата едукативна кампања „Енергетска математика – нова генерација“  на ЕВН Македонија. 

Училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ со нова опрема ќе штеди енергија

Со нови модерни комбинирани бојлери и дополнителна техничка инсталација Државното училиште за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ од Скопје ќе штеди енергија и ќе овозможи подобри услови за своите штитеници.