Баш ни е ќеф

Доделени наградите за најдобрите студентски архитектонски решенија за обнова на фасадни површини на објекти во Цементарница УСЈЕ

Цементарница УСЈЕ ги додели наградите по Конкурсот за најдобри архитектонски решенија за обнова на фасадите на силосите на компанијата, објавен за студентите од Архитектонскиот факултет, Скопје.  

Девојка од струшко финансираше изградба на бунар за вода во Африка

Едита Џемајлоска од струшко село Подгорци финансирала изградба на бунар со чиста вода за пиење за жителите на едно населено место во Танзанија, Африка, објави Гласот на Америка на македонски јазик. 

Промотивна кампања за НЛБ потрошувачки кредити за физички лица

Во текот на месец февруари, НЛБ Банка спроведува промотивна кампања за НЛБ потрошувачки кредити. Промотивните поволности се без трошоци за одобрување за сите НЛБ Ризико потрошувачки кредити и НЛБ Сребрениот потрошувачки кредит 

(Фото) Трговскиот центар Palma Mall во Тетово се проширува

Најголемиот трговски центар во Западна Македонија, Palma Mall, кој се наоѓа пред самиот влез на Тетово, наскоро ќе стане уште поголем.

(Фото) Рисчето Деки полни шест години

Македонското еколошко друштво (МЕД) веќе петта година го следи рисчето Деки, кое полни шест години, а прват беше регистриран со помош на фото-стапица во 2013 година.

(Фото) Собрана над 1,5 тон топла зимска облека со акцијата „Сите стоплени во зима“ на Мрдни со прст

 Со овој настан кулминираше акцијата „Сите стоплени во зима“, во чии рамки се собра над 1,5 тон топла зимска облека за оние на кои им е најпотребна.

Предавање на Дарко Мирковиќ за постигнување натпросечни резултати во вашата област

Асоцијацијата за менаџери на Македонија го најавува големото гостување на еден од најпознатите мотивациски говорници на Балканот, Дарко Мирковиќ.

15 водечки модни дизајнери мрднаа со прст за „Сите стоплени во зима“

Стотици парчиња топла зимска облека беа собрани во текот на декеври и јануари за да им биде подарена на нашите сограѓани на кои им е најпотребна. 

Најдобриот мотивациски говорник за менаџмент на Балканот доаѓа во Скопје

Асоцијацијата на менаџери на Македонија (АММ) за прв пат го носи во Скопје, Дарко Мирковиќ, најдобриот мотивациски говорник за менаџмент на Балканот.

Макпрогрес донира храна за СОС Детско Село за период од шест месеци

Макпрогрес донира производи во меѓународната невладина организација за социјална заштита на децата - СОС Детско Село Македонија.