Баш ни е ќеф

Македонскиот виолинист Александар Иванов ќе ја претставува Европа на светски натпревар

Македонскиот виолинист Александар Иванов ќе ја претставува Европа на светски натпревар

Поставени налепници кои ќе ги едуцираат граѓаните како да се движат со ескалатори низ трговските центри

Ротаракт Клуб Скопје успешно ја заврши акцијата за подобрување на културата за користење на ескалаторите во Македонија.

„Вози право, вози здраво“ со Стопанска банка АД - Скопје

Веќе трета година по ред Стопанска банка АД - Скопје ги повикува љубителите на тркала да земат учество во ревијалната трка „Вози право, вози здраво“ по улиците на Скопје со цел подигнување на свеста за позитивните ефекти од користењето на овие чисти транспортни средства. 

Парк хотел и спа ја отвора на најголемата тераса во градот

Парк хотел и спа кој се наоѓа на кејот на реката Вардар, го најави отворањето на најголемата тераса во градот, овој петок, на 19 мај, 2017г. Во следните две недели посетителите ќе можат да уживаат во бројните настани. 

Македонски гoтвачи освоија еден сребрен и три бронзени медали на Фестивал во Крањска Гора

​Еден сребрен и три бронзени медали освои тимот на Македонската асоцијација на готвачи и шефови – ГастроМак Македонија, на годинешниот Втор меѓународен кулинарски фестивал, што се одржа во Крањска Гора, Словенија.

Последен повик за конкурс за стипендии за веб-дизајнери од Семос едукација

Во периодот од февруари до мај 2017 година, беше отворен конкурсот за стипендии за Академијата за Дизајн при Семос Едукација, каде идните дизајнери имаа можност да освојат целосна стипендија во вредност од 2.450 евра, делумна стипендија во вредност од 1.000 евра, или за секоја од програмите на Академијата за дизајн (графички и веб дизајн) по 3.450 евра. 

Од Специјал најавија нов леб на пазарот

И покрај бројните дилеми поврзани со корисноста на лебот како основна намирница, најновите светски истражувања за правилна и балансирана исхрана покажуваат дека лебот е сепак добар, особено доколку изобилува со нутритивни состојки, протеини, минерали и витамини кои го балансираат здравјето на корисникот. 

(Фото) Фатих од Тетово влезе во новиот дом и покажа дека се уште постои човечност помеѓу луѓето

Приказната за малиот Фатих од Тетово што вчера ја крена Македонија на нозе заврши среќно, бидејќи неговото семејство со две сестри и болна мајка добија стан каде што можат да живеат.

Приказната со Фатих од Тетово доби среќен крај, ќе се купи стан за неговото семејство

„Не се враќам во Призрен без да му купиме стан. Зборуваме со некои компании за да му купиме стан.“