Баш ни е ќеф

Голем интерес од бизнис заедницата: 50 врвни говорници и 400 делегати на Самитот Македонија2025

Голема заинтересираност меѓу бизнис професионалците за учество на шестиот Самит Македонија2025 на кој се најавени да учествуваат 50 врвни говорници од 25 земји, 400 делегати и 50 акредитирани медиумски претставници. 
 

САСА постигна рекорд во безбедноста – 365 дена без повреда на работно место

Вработените и менаџментот на рудникот за олово и цинк САСА одбележаа значајно достигнување – 365 дена без повреда на работно место. Претходниот рекорд, регистриран во изминатите 11 години од рестартирањето на рудникот, изнесуваше 210 денови.

Обележана стогодишнината од независноста на Финска

Со концерт на музика од прочуениот фински композитор Јан Сибелиус, а во изведба на истакнатиот пијанист Уки Оваскаинен, во Скопје беше обележана стогодишнината од независноста на Република Финска. 

(ФОТО) Почна да се снима играниот филм „The Happiness effect“ на Борјан Зафировски

Во Скопје денеска почна снимањето на македонскиот игран долгометражен филм „Ефектот на среќа“ (The Happiness Effect). Филмот ја следи приказната на младата Леа, која се бори за своето здравје и преиспитувајќи го својот живот

Првата голема добивка од Дијамант освоена од редовен играч

Денеска, (25.10.2017), просториите на Државна лотарија на Макдонија ги посети Ѓурѓа Ѓорѓиева, која е наш редовен играч и најчест добитник на премии и поголеми добивки. 

Википедија на македонски јазик организира фотографски натпревар

Википедија на македонски јазик, за прв пат, го организира фотографскиот натпревар „Вики ја сака храната“, посветен на храната, традиционалните јадења и специјалитети во Македонија. 

Триглав осигурување спроведе акција „Безбедни првачиња“

Во текот на септември и октомври оваа година, Триглав Осигурување, во рамките на проектот „Заедно за поголема безбедност во сообраќајот“, спроведе акција под наслов „Безбедни првачиња“, во која на повеќе од 3600 првачиња додели безбедносни елечиња. 

„Нахрани 1000” обезбеди повеќе од 16.000 оброци за граѓаните од социјално ранливи категории или 5 тони храна

Акцијата „Нахрани 1000”, која минатата недела ги обедини солидарноста, хуманоста и желбата да се помогне на граѓаните од социјално ранливите категории, резултираше со најмасовна акција за донирање на храна досега одржана во нашата држава. 

(Фото) Стилистката Цаци Паковска дизајнираше чевли

Македонската стилистка Цаци Паковска дизајнираше чевли за брендот Марвел.

(Фото) Продолжува реконструкцијата на првиот планинарски дом во Македонија, Љуботен

Членовите на планинарскиот клуб „Љуботен“ продолжија со реновирање на планинарскиот дом.