Баш ни е ќеф

Општина Кичево го откажа украсувањето на градот, средствата за социјално загрозените

​Планираните 600.000 денари за традиционалното новогодишно украсување на Кичево ќе бидат пренаменети за социјално загрозените семејства во Општината.

Пронајдената најстарата Fiesta во Македонија

Денес, во салонот на Ми-Да Гранд Моторс Македонија, беше презентирано најстарото возило Ford Fiesta во Македонија во сопственост на скопјанецот Бојан Тодороски.

(Галерија) Сензуалната Северина во свеж, поп арт стил, на новиот календар на „Пелистерка“

Секој ден во текот на следната година може да почнува со Северина, најголемата балканска поп-ѕвезда, која како заштитно лице на „Пелистерка“ во следниве две години, е ѕвездата на календарот на најпознатиот македонски бренд за вода за 2017 година. 

Излезе новиот број на Форум аналитика

Излезе новиот број на Форум аналитика, кој може во целост да се преземе во електронска форма на веб страницата www.forum.org.mk.

Нема дочек на Нова година на плоштад Македонија, Град Скопје ќе ги донира средствата

Градот Скопје ја информира јавноста дека се откажува од дочекот на Новата 2017 година што требаше да се одржи на плоштадот Македонија. -Средствата коишто беа планирани за организирање на дочекот и се во изност од околу 2 милиона денари ќе ги донира во социјални цели.

Општина Велес парите за пречек на Нова година ќе ги пренамени за хуманитарни цели

Општина Велес одлучи и оваа година да не организира забава на плоштад за Нова година и да ги пренамени средствата за хуманитарна новогодишна акција. Како што информира градоначалникот Славчо Чадиев  на денешната прес-конференција, за таа намена општината ќе издвои 120 илјади денари.

Инженерите со Декларација за заедничка соработка

Дваесет здруженија и сојузи, членки на Инженерската институција на Македонија, денес, потпишаа Декларација за заедничко дејствување во стимулирање и координирање на развојот на науката и новите технологии во сите инженерски дисциплини.

Снабдување со топлина Балкан енерџи донира опрема за заштеда на енегија во училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“

Снабдување со топлина Балкан енерџи донираше средства за набавка на опрема за заштеда на енергија за Државното училиште за рехабилитација на деца и младинци 

Само двајца сликари од екс-ју просторите ги претставија своите дела во Лувр

Меѓу осумдесет изложувачи од светот на видео-изложба Gran prix video eksposition во најпознатиот музеј во светот Лувр во Париз, се најдоа и сликите на црногорскиот сликар Милутин Обрадовиќ и хрватскиот сликар Златко Милаковиќ кои беа единствени изложувачи од поранешните југословенски простори.

(ВИДЕО) Студент изработи дипломски труд што ќе го олесни приготвувањето на ајварот

По четири години учење и полагање испити, студентот Бојан Петрески од Факултетот за електротехника и информациски технологии ја одбрани својата дипломска теза со највисока оценка. Неговиот избор на тема предизвика интерес на социјалните мрежи