Наша тема

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Борче Стамов

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Ратко Димитровски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните 

Септември 21, 2017 Наша тема Никола Осило

Во Македонија има околу 3.000 затвореници: Колкумина ќе се израдуваат на амнестијата

Во македонските затвори заклучно со 31.12.2016 година имало 2.968 лица, од кои најголем број односно 1.200 затвореници издржувале казна поради кражби. Најголем број осудени лица издржуваат казна затвор од 3 до 5 години (752 осуденици), а голем е бројот на лица кои издржуваат

Барајте си К-15, компаниите имаат уште три месеци да го исплатат

Како што е веќе познато, приватниот сектор до крајот на годинава треба на вработените да им исплати регрес за годишен одмор или К-15. Работодавачите кои тоа не го сториле досега, ќе треба во следните три месеци да ја исполнат оваа обврска која е уредена со Општиот колективен договор за приватниот сектор.

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Тони Трајковски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Иван Франгов

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени

Септември 20, 2017 Наша тема Никола Осило

Загрижувачки податоци: Констатирана катастрофално лоша исхрана на децата во градинките

Во согласност со предвидените активности од Националната програма за јавно здравје за 2016 година, во Центрите за јавно здравје во РМ се спроведени испитувања за нутритивна процена на исхраната во предучилишни и училишни установи. 

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Илчо Захариев

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени

Септември 18, 2017 Наша тема Никола Осило

Застрашувачки податоци: Драстично расте бројот на деца во Скопје кои имаат акутни заболувања на белите дробови

Во периодот 2014- 2016 година малите деца во Скопје на возраст од 0-6 години најмногу боледувале од заболувања на респираторниот систем, покажува најновиот извештај на Центарот за јавно здравје-Скопје. 

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Ивица Коневски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени