Наша тема

Септември 12, 2017 Наша тема Никола Осило

Во македонските затвори човек може да умре од расипан заб

Не се забележани значителни промени во однос на состојбата со пренатрупаноста на установите и влијанието за негативни појави во однос на условите за сместување, квалитетот на исхраната, одржувањето на личната и општата хигиена во установите, како и условите во санитарните 

Во Америка моќни урагани, што ќе и донесат климатските промени на Македонија (1)

Деновиве целиот свет имаше можност да види што всушност се климатски промени преку неколкуте моќни урагани кои го опустошија американскиот континент. Иако некој не сака да верува, во годините што следат ќе гледаме уште пострашни работи.

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Марјан Ристески

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени 

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Зијадин Села

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени до 

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Благој Бочварски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени до Државната комисија за спречување корупција

Септември 8, 2017 Наша тема Никола Осило

Невработеноста во независна Македонија: Од 1998 година над 200.000 лица чекаат на вработување повеќе од една година

Иако стапката на невработеност падна на околу 22 отсто, што е најниско ниво во изминативе години, податоците за долгорочните трендови во невработеноста откриваат 

Со сопругата заедно имаат четири стана: Каков имот пријавил кандидатот за градоначалник Шилегов

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени до Државната 

Септември 7, 2017 Наша тема Никола Осило

Финансиски друштва се множат како печурки: Станува ли лихвата легален бизнис во Македонија?

Во 2016 година, бројот на финансиски друштва прилично се зголеми (од 10 на 15 друштва), а позначителен раст, од 14,4%, бележи и износот на активата, покажуваат најновите податоци на Народната банка.

 

Септември 6, 2017 Наша тема Никола Осило

Детален регионален преглед: Алармантен пораст на заболени од рак

Ракот е втора причина за смрт кај населението во Република Македонија со застапеност 18,3% во структурата на вкупно умрени лица, веднаш после болестите на циркулаторниот систем со 58,4% застапеност во 2015 година.

 

Има само автомобил: Каков имот пријавил кандидатот за градоначалник, Таравари

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени до Државната