Наша тема

Која е најбогата: Каков имот имаат Катица, Фатиме и Ленче

Трите специјални обвинителки, Катица Јанева, Фатиме Фетаи и Ленче Ристоска веќе подолг временски период се топ тема во медиумите. Јавноста се интересира за што е поврзано со нив. еМагазин Ви пренесува каков имот тие пријавиле до Државната комисија за спречување корупција.

Нема ни стан, ни автомобил: Знаете ли каков имот има претседателот Иванов

Претседателот Ѓорге Иванов, како и актуелниот премиер и двајца негови претходници, на свое име нема недвижен имот. Според неговиот анкетен лист кој го доставил до Државната комисија за спречување корупција, стан пријавил на име на брачниот другар. Станот

Кој се може да добие двоен идентитет во Македонија

На јавноста се уште не и познато каде е бегалецот Горан Грујевски, поранешен началник на Петта управа на Управата за безбедност и контрарарознавање (УБК). Од надлежните институции велат дека се работи на случајот, и дека не смеаат

Нема ни кола, ни куќа: Каков имот има кандидатот за градоначалник, Биљал Касами

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните

Има два стана: Каков имот пријавил кандидатот за градоначалник, Невзат Бејта

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните

Каков имот пријавил кандидатот за градоначалник, Стевчо Јакимовски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните 

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Борче Стамов

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Ратко Димитровски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните 

Септември 21, 2017 Наша тема Никола Осило

Во Македонија има околу 3.000 затвореници: Колкумина ќе се израдуваат на амнестијата

Во македонските затвори заклучно со 31.12.2016 година имало 2.968 лица, од кои најголем број односно 1.200 затвореници издржувале казна поради кражби. Најголем број осудени лица издржуваат казна затвор од 3 до 5 години (752 осуденици), а голем е бројот на лица кои издржуваат

Барајте си К-15, компаниите имаат уште три месеци да го исплатат

Како што е веќе познато, приватниот сектор до крајот на годинава треба на вработените да им исплати регрес за годишен одмор или К-15. Работодавачите кои тоа не го сториле досега, ќе треба во следните три месеци да ја исполнат оваа обврска која е уредена со Општиот колективен договор за приватниот сектор.