Наша тема

Септември 14, 2017 Наша тема Никола Осило

Застрашувачки наоди: Рекорден број клеточни абнормалности најдени во брисевите од македонските жени

Спoред пoдатоците на центрите за јавно здравје, во 2016 година биле цитолошки анализирани 37.589 брисеви од жени, од кои кај 5.602 биле откриени клеточни абнормалности (14,9%), покажуваат најновите податоци на Институтот за јавно здравје.

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Коце Трајановски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови

Во Америка моќни урагани, што ќе и донесат климатските промени на Македонија (2)

Деновиве целиот свет имаше можност да види што всушност се климатски промени преку неколкуте моќни урагани кои го опустошија американскиот континент. Иако некој не сака да верува, во годините што следат ќе гледаме уште пострашни работи.

Каков имот има кандидадот за градоначалник на ДУИ, Висар Ганиу

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени

Септември 13, 2017 Наша тема Никола Осило

Плата над 40.000 денари земаат само 10.875 граѓани на Македонија

Точно 10.875 граѓани на Македонија земаат плата над 40.000 денари, а од нив само 3.296 се жени, покажуваат најновите податоци на Државниот завод за статистика. Ваките бројки освен што укажуваат колку е мала бројката на граѓани со високи примања повторно ја истакнуваат половата нееднаквост кога 

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Максим Димитриевски

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени до 

Септември 12, 2017 Наша тема Никола Осило

Во македонските затвори човек може да умре од расипан заб

Не се забележани значителни промени во однос на состојбата со пренатрупаноста на установите и влијанието за негативни појави во однос на условите за сместување, квалитетот на исхраната, одржувањето на личната и општата хигиена во установите, како и условите во санитарните 

Во Америка моќни урагани, што ќе и донесат климатските промени на Македонија (1)

Деновиве целиот свет имаше можност да види што всушност се климатски промени преку неколкуте моќни урагани кои го опустошија американскиот континент. Иако некој не сака да верува, во годините што следат ќе гледаме уште пострашни работи.

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Марјан Ристески

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени 

Каков имот има кандидатот за градоначалник, Зијадин Села

Во пресрет на локалните избори, еМагазин стартува со нов серијал, во кој ќе Ви преставивме со каков имот располагаат дел од кандидатите за градоначалници за престојните локални избори. Напоменуваме дека користиме податоци од нивните анкетени листови, доставени до