Беспарица

Туристите годинава се соочија со 30 проценти повисоки цени во Грција

Туристите што годинава се на летување во Грција, велат дека цените во ресторани и на плажа се поскапи за 30 проценти. Има поскапувања на пијалоците, храната, и лежалките за на плажа. „Секоја година на летување одиме во Грција, но оваа забележавме зголемување на цените. Потрошивме повеќе пари од вообичаено

Патувате на море во Грција, Хрватска, Црна Гора или Бугарија: Каде има најскапа, а каде најевтина храна?

Патувате на море во Грција, Црна Гора, Бугарија или Хрватска, но дали е потребно да ги носите скоро сите намирници од дома за да заштедите. Она што е јасно е дека највисоки се цените на прехранбените производи во Грција, а најниски цени на море има во Бугарија.

Домашни трикови: Како да бидете негувани, а да не трошите пари во козметички салони

Ништо не може да ја релаксира и опушти жената, како третманите и „тинтрањето“ во салон за убавина. Преку претстојот таму доживува психичка и физичка катарза и се преродува. Нема жена која не сака да оди, бидејќи излегува како нова.

Летување на кредит: Како ќе ги платите десет дена на море?

Со зголемувањето на температурите, почнаа и летните одмори, иако многумина се уште размислуваат каде да го поминат својот одмор. За жал, голем број на граѓани не можат да си дозволат летување, па или ќе останат дома или ќе побараат спас во кредитите кои ги нудат банките.

Што е потребно за едно летување: Подготовките на одмор не чинат околу 300 евра

Подготовките за одмор најчесто не чинат и по неколку стотици евра, и никогаш „на прва топка“ не ги ставаме во конечните пресметки за годишниот одмор.Она што најпрво не интересира, нормално, е дестинацијата каде што би оделе, цената

Четири совети: Како да излезете од минусот на плата?

Можеби веќе неколкупати сте се обидувале со своите приходи да го покриете минусот, но набрзо станувате обесхрабрени и се откажувате. Затоа вашите долгови продолжуваат да се зголемуваат и да ви создаваат дополнителен стрес.

Каде најевтино се живее под кирија

Во моментот во кој бројни млади луѓе не можат да си купат сопствен дом, пазарот на имот цвета. Алтернативата на т.н. „Генерација под наем" исто не е толку атрактивна, коментира Statista. Како што се повеќе луѓе се свртуваат кон поголемите градови заради поголеми плати и подобри можности, сопствениците на имот успеваат да ги искористат предностите на пазарот на имоти, кој често излегува надвор од контрола.

Како да се ладите со клима, а да трошите помалку струја

Претераното трошење електрична енергија не само што ќе ве чини повеќе, туку и предизвикува зголемено трошење на јаглен и на други фосилни горива што придонесува за глобалните климатски промени. Поради тоа, важно е да знаете на кој начин е најдобро

445.000 граѓани се хранат само еднаш дневно или воопшто не јадат

Oколу 445.000 граѓани имат проблем да озбезбедат храна и во просек имаат по еден оброк во денот. Во исто време пак, се фрла помеѓу 4.500 и 6.500 тони на храна, во вредност помеѓу 8 и 11,6 милиони евра, која има потенцијал да нахрани околу 13.000 граѓани со по три оброка дневно.

Купувате стан: Седум важни работи кои треба да ги знаете кога ќе решите да се вдомите

Купувањето стан е голем потфат, бидејќи претставува долгорочна инвестиција, но истовремено е еден од највозбудливите проекти, бидејќи ја правиме една од најубавите работи во животот, односно избираме сопствен дом.