Прошетај се

Работи кои не сте знаеле дека можете да ги направите во Албанија

Албанија често се потценува како туристичка дестинација, а не треба да се потценува.Земјата ги носи трагите од комунистичко минато, но во последните децении ситуацијата е променета. Наместо да патувате во Грција, Италија и Хрватска, зошто да не одите во Албанија?

(Фото) Најубавите историски замоци во светот

Изградени за да ги заштитуваат кралските семејства, античките замоци поседуваат неминлива убавина. И ако предходно тие биле само за кралските семејства, денес вратите им се отворени за посетители.

Според Lonley planet: Охрид во топ 10 најдобри светски дестинации за 2017 година

Охрид на петто место од 10 за најдобар град за патување во светот за 2017 година, прогласен од најсилниот бренд во туризмот со масивна публика низ целиот свет – Lonely Planet

(Фото) Како изгледа најубавиот ресторан во светот

Најубавиот ресторан во светот се наоѓа во Лондон. German Gymnasium ги отвори вратите во ноември 2015 година и победи во категоријата "Најдобар ресторан" на церемонија на доделување на наградите Restaurant & Bar Design. 

(Видео/Фото) еМагазин во Берлин: Зоолошка без огради

Нема дилема дека секое животно, ако веќе треба да биде во некоја зоолошка, би посакало тоа да биде во таа во Берлин.

(Фото) еМагазин во Берлин: Ѕидот кој некогаш разделуваше, денеска обединува

По 26 години од обединувањето на земјата, Берлинскиот ѕид, кој некогаш разделувал и било речиси невозможно да се помине, е главната туристичка атракција во германската престолнина.

Најчеста викенд дестинација за Македонците: Како Банско стана монденско европско скијалиште

Зимскиот центар Банско во Бугарија во изминатите неколку години стана најчесто викенд одредиште за Македонците, но и една од најпосетените скијалишта за време на ски сезоната. Почнувајќи дури од септември редици на возила за викендите може да се забележат на граничниот премин Деве Баир, а голем дел од Македонците

Лондон: Во престолнината на империјата, над која сонцето не заоѓа, е собран целиот свет

Ако сте првпат во Лондон, не смеете да ја пропуштите смената на стражата. Но не верувам дека ќе посакате повторно да ја видите.

(ВИДЕО) Убавините на Беласица на Euronews

Во рамките на серијалот на ,Euronews, за презентација на убавините на Македонија, ова реномирана телевизија направи промотивен матријал за убавините на Беласица, пренесува телевизијата Вис.

(Галерија) Манастир Св.Илија место во кое сте отсечени од светот, а сте во конекција со себе

Манастирот Св.Илија кој се наоѓа во село Дрен (на околу 30 километри од Прилеп) спаѓа во оние манастири за кои многу малку се знае. Иако местото каде што се наоѓа е преубаво и е реновиран неколку пати, таму се оди ако некој кој веќе бил ви укаже дека таква убавина постои.