Прошетај се

Како среде зима да отпатувате на Карибите за 400 евра

Македонските граѓани се навикнати да одат на летување во летните месеци, но има и такви кои тажното магливо и загадено време во Скопје и останатиот дел од Македонија го користат да заминат на егзотично место какво што во овој период од годината е Домениканската Република. 

Рајот е на Белизе: Изнајмете пуст остров за 495 долари од вечер

Дали негогаш сте сонувале да сте сами на одмор на пуст остров, кој Ви е целосно на располагање? Е, сега ја имате оваа можност благодарение на Airbnb.

Кои се градовите со најскапи хотели во светот

Хотелите се важен дел и од личните и од бизнис патувањата. И ако во некои градови може без проблем да се најде прифатливо сместување во други цените се доста високи и продолжуваат да растат.

(Фото) Зимска идила во ресторанот „Бакал“

Градината во ресторанот „Бакал“ е убавa и во зимски услови. А атмосферата во ресторанот топла и автентична. Надвор снег, внатре топлина од распалениот камин, ништо поубаво!

(Фото) Репортажа од манастирот Зрзе: Светилиште кое Бог го одредил за мир и спокој

Се вели дека оние кои еднаш веќе го посетиле Манастирот Зрзе, секогаш се враќаат повторно да го почуствуваат мирот, спокојот, природата и да си ги подредат мислите. На 1000 метри надморска височина,  околу 169 километри град Скопје,

(Фото) Кои дестинации не треба да ги посетите во 2017 година

Никој не сака лоши патувања. Од дестинации во кои сè е во  реконструкција, до оние кои се под вирусна закана, ова се местата кои е подобро да се избегнуваат во 2017 година.

(Фото) Европски градови каде најубаво може да се доживее божиќната магија

Мирис на варено вино, цимет, колачи, традиционални јадења. Празниците во европските градови се чувствуваат во воздухот и во амбиентот на плоштадите. Со доаѓањето на декември и студените денови, европските градови своето есенско руво го менуваат во божиќно.

(Фото) Најубавите историски замоци во светот

Изградени за да ги заштитуваат кралските семејства, античките замоци поседуваат неминлива убавина. И ако предходно тие биле само за кралските семејства, денес вратите им се отворени за посетители.

Според Lonley planet: Охрид во топ 10 најдобри светски дестинации за 2017 година

Охрид на петто место од 10 за најдобар град за патување во светот за 2017 година, прогласен од најсилниот бренд во туризмот со масивна публика низ целиот свет – Lonely Planet

(Фото) Како изгледа најубавиот ресторан во светот

Најубавиот ресторан во светот се наоѓа во Лондон. German Gymnasium ги отвори вратите во ноември 2015 година и победи во категоријата "Најдобар ресторан" на церемонија на доделување на наградите Restaurant & Bar Design.