Локално

Тригодишно девојче повредено откако паднало од поткровје

Тригодишно девојче од Гостивар здобило тешки повреди на главата и телото, откако паднало од поткровјето на куќата во која живее, директно на бетонските плочки во дворот. Според МВР, случајот вчера попладне го пријавил Медицинскиот центар Гостивар. 

Ќе се разубавува селото Лесново каде што се наоѓа познатиот Лесновски манастир

Општина Пробиштип и оваа година ќе инвестира во развојот на туризмот во селото Лесново, каде што се наоѓа Лесновскиот манастир, еден од најубавите во земјава.

Skopje City Mall месецов Ве носи на најатрактивните настани и концерти!

Нашиот најголем трговски центар Skopje City Mall, е активен покровител и помагател на многу настани од културен, спортски и хуманитарен карактер. 

И дојранчани на референдум за рудникот Казандол

Советот на општина Дојран донесе одлука референдум за рудникот Казандол да се одржи на 18-ти јуни.

Валандово ја одложи одлуката за референдум за рудниците во Казандол и Башибос

​Со осум гласови за од вкупно 15, Советот на општина Валандово доцна ноќеска само ја поддржа иницијативата на подносителот на барањето за собирање потписи, но ја одложи за уште најмалку три дена одлуката

Ликовна изложба на Сарита Конеска во Јавна соба

Дизајн центарот Јавна соба е домаќин на уште едно одлично ликовно представување. Во петок, 12.мај, со почеток во 20 часот свечено ќе биде отворена изложбата на младата авторка Сарита Конеска, „Мигови“. 

Стечај за скопскиот локал „Кала кафе“

Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата  по службена должност за упис на решението за отворена и заклучена стечајна постапка над друштвото за угостителство, трговија

Пронајдено мртво бебе во кичевско Кленоец, нема траги на насилство

​Во домот на жител од кичевското село Кленоец пронајдено е мртво неговото едногодишно бебе, соопшти денеска полицијата.

100 учесници ги запознаа Хераклеја и Битола во рамки на програмата „Мапа на културата“ на Еуролинк

Во саботата, на 6 мај 2017 година, се одржа еднодневна посета на археолошкиот локалитет Хераклеја и градот Битола како дел од програмата „Mапа на културата“, организирана од страна на Еуролинк осигурување. 

Консолидација: Ќе се формираат четири нови земјоделски парцели за поголеми земјоделски стопанста

Четири нови групирања на најмалку 1.000 хектари земјоделско земјште со цел нивно окрупнување, се очекува да бидат реализирани во наредните 3,5 години со проектот „Воведување национална програма за консолидација“.