Интервју

Новаковски: Секој ученик има десетина можности во годината да ги презентира знаењето и талентот

За предизвикот наречен „Frozen“ да се изведе на сцената на МОБ, од страна на учениците на НОВА според менаџерот на училиштето Иван Новаковски потребни се неколку месеци осмислување на проектот и дополнителни два месеци ефективна сценска работа.Костимографијата и сценографијата пленеа, а целата претстaва беше вистинска зимска бајка. Децата (290 на број) одлично се снајдоа во улогите на Ана, Елса, Олаф и сите омилени ликови од анимирани

Со Александар Ѓорѓевиќ, хоризонтално и вертикално низ Македонија и светот

„Есктремно е да излезеш денес на улица, се друго е „гола вода“. Не се гледам како екстремен. Можеби нема многу луѓе кои сакаат да си го разубават животот и да направат нешто повеќе за себе и се задоволуваат со она малку што им е фрлено. Можеби тоа ме прави екстремен, да тргнам кадебило, макар и да не знам каде ќе завршам“, вели Александар Ѓорѓевиќ, раководител во 3X (една од фирмите на fx3x), во првото интервју кое д

Масин: Нека личи, кога веќе се носат!

Поводот за разговор со уметникот Мирослав Масин се излегувањето на фармерки со негов потпис, чијашто промоција ќе се случи утре во „Цреша“ во 17 часот. Колекцијата е насловена „М-џинс“, а секое парче е уникатно и рачно насликано од Масин. За љубителите на уметноста и оние кои освен во себе, сакаат да ја носат и на себе (уметноста), фармерките ќе се продаваат во „Концепт 37“, бутикот „Мелита“ и