Интервју

Елена Панова, маркетинг директорка во Вип: Создаваме иновативни решенија со висока додадена вредност за супериорно корисничко искуство

За најновите современи и иновативни технолошки решенија кои им ги нуди Вип на своите корисници, еМагазин разговараше со Елена Панова, маркетинг директорка во Вип.

Стојановска, менаџерка за заштита на животна средина во САСА: Во 21. век е беспредметно да се зборува за „машки“ и „женски“ професии

Во интервју за еМагазин, Марија Стојановска, менаџерка за заштита на животна средина во рудникот САСА, зборува за предизвиците на една жена во бизнис кој од јавноста се доживува како „машки“.

Јованов: Со мониторинг и застапување ги јакнеме капацитетите за интеграција на мигрантите и барателите на азил

Проектот “Градиме заедно: Мониторинг и застапување за заедницата” е имплементиран од страна на Фондацијата Конрад Аденауер, Здружението на правници на Република Македонија и НВО Атина-Србија, а е финансиран од страна на Европската Унија. 

Дарко Мирковиќ пред да дојде во Скопје: Мојата животна цел е да допрам до што поголем број на луѓе

Дарко Мирковиќ, најдобриот мотивациски говорник за менаџмент на Балканот за прв пат доаѓа во Скопје. Тој има фасцинантна биографија, а на јавноста и е познат како мотивациски говорник претприемач, консултант и тренер кој секојдневно ги поттикнува луѓето да направат натпросечни резултати во своите области. 

Горјан Јовановски е Македонец кој работи за Booking.com и е изумител на апликацијата „МојВоздух“

Горјан Јовановски е софтверски инженер кој живее и работи ви Холандија, за еден од најпознатите туристички сајтови и агрегатор Booking.com, кој и многумина Македонци го користат.

Соња Стаменкова, градоначалник на Македонска Каменица: Затворање на рудниците ќе донесе голема невработеност и иселување од нашиот град

Во интервју за еМагазин, Соња Стаменкова, градоначалник на Македонска Каменица, зборува за последиците од измените и дополнувањата на Законот за минерални суровини врз економскиот и севкупниот развој на Македонска Каменица и неговата околина.

Астролог Тамара Грујовиќ: Натална карта имаат и компаниите

Наталната карта на секој човек може да каже многу за неговиот карактер, но и за тоа во која насока ќе му се движи животот. Но, натална карта освен луѓе имаат и компаниите

Азески: Економијата да се пренасочи од услужни дејности за домашен пазар, кон производство и извоз

Планот за економски пораст преточен во неколку мерки, кој го промовираше Владата, генерално ги содржи насоките и барањата на деловната заедница за кои што Стопанската комора на Македонија, постојано имаше свои предлози и укажувања до креаторите 

Интервју на српскиот епископ бачки Иринеј: Скопје бара волшебен премин од раскол во регуларност

Епископот бачки Иринеј водеше опсежен разговор за белградскиот дневен весник „Вечерње новости“. Во продолжение го пренесуваме делот од интервјуто, во кој, Епископот бачки Иринеј зборува и за неканонската одлука на Бугарската Православна Црква, која се однесува на канонската јурисдикција на Православната Охридска Архиепископија.