Интервју

Арсова: Вошките на главата се еден од најчестите проблеми кај децата

Вошките на главата се еден од најчестите проблеми кој се појавуваат кај децата во предучилишна и училишна возраст. Лесно се распространуваат, здодевни се и се голема непријатност за секој родител, но исто и за детето.Токму медицински директор и трихолог во центарот за коса 101 Hair Clinic, Елена Арсова,  разговараме на оваа тема.

Ги повикуваме „бизнисмените да наддаваат“ со хуманост и алтруизам

Повод за разговорот со Жаклина Димовска, претседател на невладината организација „Хуман свет“ е хуманитарна акција која ја организира ова здружение, на уникатен начин. 

Promoitalia го има рецептот како да останете убави и здрави

Promoitalia е светски познат бренд кој постои повеќе од 25 години, а од минатата година истиот го имаме и во Македонија. Што се нуди овој бренд во интервју за еМагазин објаснува сопственичката на центарот Олгица Стојимировиќ.

Запознајте ја Катерина Николовска која ќе ја илустрира едицијата „Бајки од Македонија“

Креативното решение на Катерина Николовска од Штип за илустрација на едицијата „Бајки од Македонија“ победи на отворениот конкурс за избор на млади дизајнери-илустратори што го организираше Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво сине!“.

Анѓелковска: Гостите од хотел „Руссиа“ си заминуваат задоволни и среќни

Виолета Анѓелковска е директорка на хотел „Руссиа“, кој за кратко време стана препознатлив бренд во хотелската понуда во градот. Во интервју за еМагазин вели дека креативноста и квалитетот на услугата се есенцијални за успешно работење на еден хотел.

Сековски: 'Вода за сите' ќе го намали загадувањето од индустриските капацитети во сливот на реката Струмица

еМагазин разговараше со Димитрија Сековски, раководител на Проектот за управување со сливот на река Струмица. 'Вода за сите' е проект на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка

(Галерија) S.ignature – прв бренд за „кастмајзинг” на патики и кондури во Македонија

Сатја Грабулоски, сопственик на S.ignature – прв бренд за „кастмајзинг” (customizing) на патики и кондури во Македонија во интервју за еМагазин, раскажува како дошол на идеја да пласира ваков производ на нашиот пазар, каков е интересот и кои се неговите идни планови.

Пешев: Мораме да бидеме паметни, активни, креативни и помалку луди доколку сакаме да успееме во светот од овој (никаков) регион

Не сум голем љубител на хороскопот, но следната година е престапна, а тоа значи дека нас не очекува динамична и помалку хаотична 2016 година во која ќе ги преиспитаме своите одлуки, стратегии и вредности вели Сашо Пешев партнер во New Moment и директор на New Moment New Ideas Company Skopje, во интервју за Медиа Маркетинг. 

Ѕвонко Плавевски: Твитерџиите лесно се соблекоа

Фоторепортерот Ѕвонко Плавевски го изработи овогодинешниов Твитер календар, а пред неговиот апарат за хуманитарни цели се разголија македонските твитерџии.

Нови трендови во продажбата на играчки во Македонија: Онлјајн наспроти офлајн купувањето

Времето кога на потрошувачите исклучително им беа значајни продавачите, заради кои и посетувале одредени продавници и пазарувале во нив, пополека одминува.