Мој став

Да бевме нормална држава, гостувањето на Ник Вујичиќ ќе беше настан број еден за да слушнеме што има да каже

Да бевме нормална држава ко што не сме, гостувањето на Ник Вујичиќ во Скопје ќе беше настан број еден. Зошто, затоа што овој човек со телесен хендикеп, поседува многу повеќе од оние на кои не им фали ништо, освен што имаат ментална хендикепираност да го согледаат истото.

Иванов наместо мир, донесе немир

Во своето обраќање до јавноста, кога ја соопшти одлуката за помилување на 56 политичари и нивни соработници против кои се водат истраги, претседателот Ѓорге Иванов, потенцираше дека никој не му сугерирал да ја донесе оваа одлука и дека тоа го прави за да ги помири политичките фактори во земјава и да заврши политичката криза.

Дежави: Иванов по стапките на Трајковски за „Големото уво“

Поминаа само петнаесетина години откако во јавноста беше обелоденета аферата „Големото уво“ по која тогашниот претседател Борис Трајковски ги ослободи од судско гонење министерката за внатрешни работи Доста Димовска и полицискиот функционер Александар Цветков кои беа обвините дека прислушкувале 

На кого е претседател Иванов?

Ѓорге Иванов, никогаш не ми оставил некој впечаток. Да бидам искрен истото го мислат и многу други луѓе кои ги познавам, а познавам многу.

Кој си игра со Македонија и со маката на мигрантите?

За само неколку дена на Македонија по втор пат и се случува исто сценарио. Мигранти и бегалци од импровизираниот камп во Идомени, насилно и нелегално сакаат да влезат на наша територија.

Нова неизвесност за Македонија: Криза во криза

Речиси две години, граѓаните и стопанството трпат од „игрите“ на најголемите политички партии во македонскиот и албанскиот блок. Убаво ќе беше „игрите“ да беа за наше добро, ама во многу случаи се покажа дека тие се само за нивните математеки.

(ВИДЕО) Кој си игра пинг-понг со измачените бегалци од Идомени?

Некои луѓе по се изгледа не се погодени од мачните слики кои секојдневно ги гледаме од импровизираниот камп во Идомени, каде човечката беда го достигна врвот.

Жени, слободата никој нема да ви ја даде, сами треба да си ја земете

Многу ја сакам планината. По овој живот, сакам телото да ми биде кремирано и пепелта да ми биде расфрлана на некој врв. Понатаму ќе одлучам кој. Нека не се грижат најблиските, нема да го изберам Матерхорн.

Наместо нови улици, жителите на Топанско добија орел, а во Бутел ќе добијат крст

Наместо нови улици, нов тротоар, канализација каде што нема, ново училиште, нов парк, систем за прочистување на воздухот, подобрување на водоводната мрежа, или било што би придонело живот да им стане поедноставен, жителите на скопската населба Топанско поле од пред неколку дена добија споменик-орел, а нивните соседи-жителите на Бутел за некое време ќе добијат крст.

Од лично искуство: Немате време да бидете болни...

Спреченоста за работа поради болест се одразува на личниот успех на поединецот, но и на вкупниот успех во една компанија или институција. Факт е дека спреченоста за работа поради болест на само еден вработен, барем за миг и делумно, го „изместува“ движењето на ентитетот кон својата зацртана визија,