Мој став

Во кој век треба да живееш и кое ниво на свесност да го имаш за да „украсиш“ со смет едно дрво?

Градот ни е премногу загаден тоа е факт, а најголем виновник е човекот. И во 21 век, кога луѓето веќе купуваат плацеви на други планети, ние во нашето општество не ја научивм лекцијата каде се фрла смет.

Забрана за македонска и српска музика: Што музика ќе слушаме?

Убаво што конечно по македонските медиуми нема да „трешти“ српски турбо фолк. Да не бидам погрешно сфатен немам ништо против српската музика, но сепак премногу ја имаше, и тоа во најлошата форма. Човек кога гледа телевизија и слуша радио да се збуни каде всушност живее.

Политичката криза ни го зеде растот

Не требаше Светска банка да ни каже дека политичката криза е погубна за нашата економија. Тоа и самите го чувствуваме секој ден.

Јанева не ја бива за интервјуа, но во Собрание е одлична

Да, Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, не ја бива баш кога дава интервјуа пред камери, но деновиве покажа дека одлично се снаоѓа во Собрание.

Катица не носи веќе чипка, ама ораторството уште и е сериозен проблем

Интервјуто на Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева за МТВ стана топ тема. Без разлика дали го гледавте официјалното кое одеше на телевизијата или онаа верзија која излезе подоца „нелегално“, заклучокот е дека Јанева и по една година на оваа функција се уште има сериозни проблеми

Септември 16, 2016 Мој став Никола Осило

Работи ли нешто Уставниот суд: Молк за СЈО и за сите уставни прашања

Дали Уставниот суд си го продолжи одморот и во септември е прашање кое заслужува одговор со оглед на тоа што според веб-сајтот на судот последната одлука судиите ја донеле во јули, годинава, што значи дека веќе цели два месеци нема никакви видливи активности на највисокиот суд во земјава.

На македонските граѓани очајно им треба едукација како да се справат со земјотрес

Наместо да им ги полнат главите на нашите деца со тоа кој е главен во државата, кој ја има моќта и кој се лојални граѓани и слични глупости, тие треба да учат што е земјотрес и како практично да се справат со него.

25 години независност 25 прашања за државата

Од 25 годишен човек се очекува веќе да го има комплетирано своето образование, да ја избрал својата професија и горе-долу да е оформен како личност кој е подготвен да чекори по животниот пат.

Ад-хок „мајндфак“

Откако по цели две години политичко кризирање лидерите на четирите најголеми политички партии навидум  решија да покажат чувство за конзензус и да почнат политичките несогласувања да ги пеглаат по институционален пат се чини дека со измислувањето на ад-хок телото за контрола на медиумите во изборниот процес се паѓа во вода.

За што ја плаќаат тетовчани администрацијата, кога и од ѓубре не може да ги спаси

Проблемот со сметот и отпадот во Тетово, веќе ги има сите елементи, по него да се сними шпанска или турска сапуница. Нема потреба да објаснуваме кој би биле „лошите“ ликови.