Мој став

Каранфил наместо злато за учителките на 8 Март

Речиси секоја година, со години наназад, а посебно по осамостојувањето на нашата држава празникот на жената - 8 Март служи како повод учителките во училиштата ширум земјава да се товарат со скапи подароци со што целосно се карикира овој ден, чија основна цел е да потсетува на борбата 

Ќе одолее ли Иванов на „насмевката“ на Хојт Ји?

Продолжува кризата на македонската политичка сцена и слободното толкување на Уставот од страна на политичките функционери во земјава и покрај тоа што речиси целата меѓународна заедница деновиве апелира претседателот Ѓорѓе Иванов да го додели мандатот за формирање 

Зошто меѓународната заедница нема да дозволи ескалација на состојбата во Македонија

Од политичка по вчерашната одлука на претседателот Ѓорге Иванов да не му го даде мандатот за составување на влада на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, Македонија влезе и во уставна криза.

Парламентарниот состав е конституиран: Народот да не дозволи да биде топовско месо на политичарите

Претседателот Ѓорѓе Иванов како неколку пати досега вчера го прекрши даденото ветување и обврската што му ја налага Уставот и не го додели мандатот на лидерот на СДСМ Зоран Заев иако тој обезбеди мнозинство од 67 пратеници, на кои веќе им се верификувани мандатите.

 

Девојчето кое беше оставено во планина го сочува Господ, кога не можеше здравиот памет

Имате две дечиња на шестгодишна и двегодишна возраст и му ги доверувате на вујкото, возрасен 32-годишен човек, да ги прошета од едно до друго планинско село. Двегодишното дете среде одење, нормално, се заморува.

Новите возови нема кој да ги вози

Трагично е, но реално е ова што се случува последниве неколку дена со Македонските железници. 

Албанските партии со платформа ќе го освојуваат Марс

И покрај најавите дека викендов кој измина ќе бидат појасни многу работи за тоа дали ќе се формира брзо нова влада или не, на крај излезе дека работите може дополнително да се искомплицираат.

Кој ќе го извлече најдебелиот крај од блокадите на грчките земјоделци

Се уште нема сериозна најава дека наскоро ќе завршат блокадите од страна на грчките земјоделци на македонско -грчката граница, кои траат веќе три недели. 

Фенси е гага

Не дека имам изгубено допир со реалноста, и дека тоа ми е нешто ново и шокатно, но навистина ми беше мачно да ги гледам вчера граѓаните како се туркаа да влезат во бесплатниот воз кој возеше на прославата на Св. Трифун во Демир Капија.

Зошто никој не протестира за хоророт што му се случува на Охридското езеро

На кое ниво е граѓанската свест за зачувањето на животната средина пластично покажува тоа што деновиве му се случува на Охридското езеро.