Мој став

Оставени сами на себе: Системот не функционира за социјалните случаеви

Приказната на осумчленото слепо семејство Младеновски од селото Враготурце кое останало без струја поради неплатени тековни сметки, која пред извесно време ја објавија медиумите е само една од низата

Оставете го Тоше да почива во мир

За пусти кликови некои од македонските портали се подготвени и душата да си ја продадат на ѓаволот, вели еден мој пријател. И во право е. Истите тие секојдневно ја „бомбардираат“ јавноста со разни сензционалистички, шпекулативни и штетни информации.

А зошто албанските партии не побараа попис и комисија за тендери?

Албанските партии, предводени од еден од најголемите губитници на изборите, ДУИ, која сега има клучна улога во формирањето на новата влада, ги испорачаа своите барања.

Сите институции подготвени за снегот, ама стотици граѓани и возила заглавија по патиштата

Деновиве по најавите за снегот и поларниот студ имав чувство дека преставниците на институциите и општините ќе почнаат да ми излегуваат и од шолја и ќе ми кажат дека се подготвени за тоа што не чека. Кој ли не кажа дека е подготвен за невремето.

Нема поубаво од пишување на новогодишна честитка, но за жал се изгуби таа традиција

Пишувањето новогодишни честитки е едно од најубавите чувства што можете да си го предизвикате во себе, но не електронска или таа на која и правите форвард, туку онаа хартиената. На неа се наоѓаат најубавите новогодишни мотиви, кои кога ќе ја земете во раце,ве носат токму таму на местата кои се насликани. 

Фејсбук повеќе им помага на македонските граѓани, отколку институциите

Освен што им станаа сериозна конкуренција на медиумите, социјалните мрежи во Македонија веќе подолго време пластично им покажуваат и на државните институции како треба да изгледа грижата за секој граѓанин на оваа земја.

Колку валкана ќе биде изборната кампања?

Денеска стартува изборната кампања. Политичките партии реално веќе подолг временски период се во еден вид кампања, а очекувањата се дека оваа изборна кампања ќе биде една од највалканите и дека учесниците нема да се штедат

Колкава материјална штета треба да предизвика Диме Спасов за да си поднесе оставка?

Викенд авантурата на поранешниот млад министер, сега дополнителен заменик за труд и социјална политика остави еден куп неоодговорени прашања.

Македонските компании не сакаат критики од корисниците

Нема дилема дека македонските потрошувачи се незаштитени. Џабе што некои од нив пријавиле дека се оштетени или изманипулирани од некоја компанија во испекција или во некое здружение за заштита за потрошувачи. 

Во кој век треба да живееш и кое ниво на свесност да го имаш за да „украсиш“ со смет едно дрво?

Градот ни е премногу загаден тоа е факт, а најголем виновник е човекот. И во 21 век, кога луѓето веќе купуваат плацеви на други планети, ние во нашето општество не ја научивм лекцијата каде се фрла смет.