Мој став

Нова неизвесност за Македонија: Криза во криза

Речиси две години, граѓаните и стопанството трпат од „игрите“ на најголемите политички партии во македонскиот и албанскиот блок. Убаво ќе беше „игрите“ да беа за наше добро, ама во многу случаи се покажа дека тие се само за нивните математеки.

(ВИДЕО) Кој си игра пинг-понг со измачените бегалци од Идомени?

Некои луѓе по се изгледа не се погодени од мачните слики кои секојдневно ги гледаме од импровизираниот камп во Идомени, каде човечката беда го достигна врвот.

Жени, слободата никој нема да ви ја даде, сами треба да си ја земете

Многу ја сакам планината. По овој живот, сакам телото да ми биде кремирано и пепелта да ми биде расфрлана на некој врв. Понатаму ќе одлучам кој. Нека не се грижат најблиските, нема да го изберам Матерхорн.

Наместо нови улици, жителите на Топанско добија орел, а во Бутел ќе добијат крст

Наместо нови улици, нов тротоар, канализација каде што нема, ново училиште, нов парк, систем за прочистување на воздухот, подобрување на водоводната мрежа, или било што би придонело живот да им стане поедноставен, жителите на скопската населба Топанско поле од пред неколку дена добија споменик-орел, а нивните соседи-жителите на Бутел за некое време ќе добијат крст.

Од лично искуство: Немате време да бидете болни...

Спреченоста за работа поради болест се одразува на личниот успех на поединецот, но и на вкупниот успех во една компанија или институција. Факт е дека спреченоста за работа поради болест на само еден вработен, барем за миг и делумно, го „изместува“ движењето на ентитетот кон својата зацртана визија, 

Кој сака пак со споменик во Топанско поле да ги скара Македонците и Албанците

Од никаде никаде и без никаков повод одеднаш во скопско Топанско поле никна споменик на „двоглав орел“.

Маката ги спои Македонците и Албанците

Меѓуетничките односи во земјава се е една од омилените „играчки„ на политичарите во земјава. И покрај тоа што јавно постојано велат дека сите се за соживот, со постапките зад јавните настапи, поголемиот дел од работат единствено на разнишување на истите.

Ако сакаш работата да не се заврши, формирај анкетна комисија

Најновите препукувања меѓу власта и опозицијата околу тоа кој ја минира работата на собраниската Анкетна комисија за прислушувањето повторно ја потврдуваат позната изрека на поранешниот британски премиер Внстон Черчил: „Кога сакаш работата да остане незавршена формирај комисија„.

Каква цена таков и квалитет. Внимавајте што купувате!

Вистинското прашање би било колку цената на производот е мерило за квалитетот кога самиот производител ја создава сакајќи што е можно подобро да се позиционира на пазарот.

Помалку турски серии и турбо фолк: Ќе ја испочитуваат ли телевизиите обврската да имаат 50% сопствена програма

Куп турски серии, емисии со српски турбо фолк, непристојни регионални ријалити шоуа, регионалнии емисии.... Ваква отприлка изгледа секојдневната понуда на поголемиот број македонски телевизии.