Office

Како да знаете кога е време да ја напуштите работата?

Не е лесно да ја напуштиш работата, особено ако ја работиш подолго време. Но вистината е дека нема смисла да си го трошите вашето време, ако ова работно место не ви дозволува да ги остварите своите цели и не ве прави да се чувствувате среќни.

Пет совети: Како да бидете уепешен фриленсер

Околу 90% од луѓето се одлучуваат да бидат фриленсери заради околностите. Тоа најчесто е поради губење на работата, желбата за промена, поголем извор на приходи и флексибилност. 

Како да бидете добар шеф: Пет работи кои навистина функционираат

Доколку размислувате да се впуштите во сопствен бизнис или тоа веќе го правите – секоја чест за претприемачкиот дух. Улогата на шеф е голем залак и уште поголем предизвик, за кој навистина треба да имате “цврст желудник”.

Имате ли колеги кои се психопати?

За психопатите велат дека се безкрупулозни, манипулативни и дека се раководат само врз основа на сопствените интереси и се однесуваат социјално неодговорно. Тие се преценуваат самите себеси и сакаат возбуда поради што носат различни одлуки кои може да го загрозат успехот на компанијата.

Работата не ве исполнува повеќе: Кои се знаците дека треба да дадете отказ

Не е лесно да ја напуштиш работата, особено ако си на неа долго време. Но вистината е дека нема смисла да си го трошите вашето време, ако ова работно место не ви дозволува да ги остварите своите цели и не ве прави да се чувствувате среќни.

Февруари 27, 2017 Office Камелија Делија

Што се е потребно за продуктивна работна недела

Продуктивната работна недела најмногу зависи од тоа на што сте фокусирани секој ден, односно колку време поминувате во спроведувањето на активности кои се најважни за доборото работење.

Февруари 27, 2017 Office Камелија Делија

Како да останете позитивни додека барате нова работа

Не е тајна дека барањето работа е едно деморализирачко искуство. Кога се обидувате да ги продадете своите вештини и акумулираното искуство на пазарот, кој е високо конкурентен, одбивањето е неизбежно. 

Февруари 20, 2017 Office Камелија Делија

Непрофесионални навики поради кои нема да го добието саканото работно место

Барањето на нова работа може да биде многу тешко искуство. Од правење на вашето идеално резиме, до начинот на однесување на интервјуто за работа, има многу ситуации со кои може се да тргне наопаку.

Февруари 9, 2017 Office Камелија Делија

Менаџмент совети: Пет вистини за лидерство што секој менаџер треба да ги знае

Кога последен пат си го проверивте вашиот стил на лидерство и пристапот кој го користете за да ги инспирирате и да ги водите вашите вработени? Вашето лидерско однесување и вашите перформанси влијаат на многу луѓе.

Февруари 8, 2017 Office Камелија Делија

Што да правите во деновите кога работата едноставно не ви оди

Има денови кога сте уморни. Сепак станувате од кревет, се облекувате се и тргнувате на работа. Седите зад бирото. По неколку минути, а можеби и час-два сте целосно убедени дека работата не Ви оди.