Office

Октомври 21, 2016 Office Камелија Делија

Лаги кои можат да ви ја уништат кариерата

Лаги, заблуди и залажувања можат многу лошо да влијаат на нашиот приватен и професионален живот, а на оваа тема пишува и бизнис советникот Тереза Саливан. Тереза на својот Линкедин профил наведува дека од ден во ден се среќава со луѓе кои велат дека не ја сакаат својата работа

Октомври 18, 2016 Office Камелија Делија

Топ 10 најплатени професии за “воркохолици“

Ако работите многу повеќе од своите колеги и работата вe возбудува повеќе од семејство или било која друга активност, најверојатно сте воркохолик. Ако се прeпознавте во овој опис, можеби вреди да одделите време да најдете работна позиција која и ќе се исплати за сите тие екстра изработени часови.

Октомври 4, 2016 Office Камелија Делија

Не сте среќни на работа: Совети зошто треба да го промените работното место

Ако не сте задоволни со работата, веројатно ви се врти во паметот да го промените работното место или пак целосно да ја промениете професија. Успехот на овој потфат зависи од одговорите на овие пет важни прашања. 

Октомври 2, 2016 Office Камелија Делија

Како да ја задржите мотивацијата кога работите од дома

Оние кои работат од дома знаат колку е тешко да ја одржат мотивацијата, продуктивноста и концентрацијата во услови во кои многу нешта можат да ви го земат вниманието.Неверојатно е лесно концентрацијата да ја насочите кон работите кои немаат врска со работата. Фактот дека не сте опкружени со колегите

Септември 27, 2016 Office Камелија Делија

Како да ја зголемите својата продуктивност на работа

Организираноста, флексибилноста, балансираноста на обврските, планирањето на времето ќе ви помогнат да бидете попродуктини на работа. На работа доаѓајте навреме, затоа што доцнењето може да ви ги поремети обврските.

Септември 7, 2016 Office Камелија Делија

Како да преговарате за повисока плата?

Сигурно многу пати сте биле во ситуација, да одите на разговор за работа, но не сте сигурни колкава плата треба да побарате и како да се изборите за подобра понуда.

Септември 5, 2016 Office Камелија Делија

Како да го преживеете понеделник: Совети за прекрасен работен ден

Секој работен ден може да биде продуктивен и пријатен, ако го организирате на вистински начин. Овој пат ве советуваме да ги правите овие 7 работи кои треба ви помогнат да се чувствувате подобро на работа, а и не само:

Септември 3, 2016 Office Камелија Делија

Како да се борите против конкуренцијата на работа

Тоа се должи и на економската криза, и затоа вработените мора многу труд да вложат за да го задржат работното место. Затоа, залагајте се да сработите што повеќе

Септември 1, 2016 Office Камелија Делија

Совети кои ќе ви помогнат да бидете попродуктивни на работа

Организираноста, флексибилноста, балансираноста на обврските, планирањето на времето ќе ви помогнат да бидете попродуктини на работа.

Работевте цела ноќ: Совети како да го преживеете работниот ден

Доколку сте морале да останете будни за да завршите некои задачи или некој проект, а утредента ве очекува уште многу работа, ова видео ќе ви покаже како да имате многу продуктивен ден по непроспиената ноќ. Науката ќе ви помогне да бидете успешни!