Office

Како да ја задржите мотивацијата кога работите од дома

Оние кои работат од дома знаат колку е тешко да ја одржат мотивацијата, продуктивноста и концентрацијата во услови во кои многу нешта можат да ви го земат вниманието.

Ги заработивте и заслуживте: Како да побарате покачување на платата

Кој од нас не би сакал да заработува повеќе? Сепак, патот до зголемување на платата е трновит, а често и неуспешен.  Резултатите од истражувањата покажуваат дека еден од тројца американски работници побарал нова работа, доколку 

Како да си го олесните првиот работен ден после годишен одмор

Првиот работен ден по годишниот одмор е многу депресивен. Секако има има начини како да си го олесните еден од најтешките и најдепресивните денови во годините. Експерти од областа на човековите ресурси по едно истражување дојдоа до заклучок дека враќањето на работа по годишниот одмор за вработените преставува

Неопходна е пауза за оброк: Како да се биде попродуктивен на работа

Како се создава среќен и продуктивен работник? Паузата за оброк (појадок) игра голема улога…Ниту задолжителната пауза за оброк не е она што беше. Истражувањата покажуваат дека опаѓа бројот на луѓе кои користат пауза за појадок со што го загрозуваат своето здравје. 

Како да Ве запаметат на интервју за работа

На интервјуто за работа можеби најважно е да бидете забележани, односно запаметени. Постојат многу работи кои влијаат на тоа, а вашата личност е една од нив.

Како да се изразувате на интервју за работа

Освен првиот впечаток, начинот на кој сте облечени и одговорите кои ги давате на разговорот за работа, многу е важно и на кој начин се изразувате.

Како да се справите со ирационалните колеги на работа

На работа морате да бидете во интеракција со многу различни типови на личности. Доколку најдете начин да излезете на крај со нив, иако тоа не е воопшто лесно, вие тогаш многу сте направиле за својот тим. А доколку не, тогаш овие чекори ќе ви помогнат, наведува Форбс.како да се поставите према ирационалните колеги

Кои веб-страни треба да бидат забранети во канцеларија

Интернетот може да е важен во повеќето канцеларии, но во други не е така. Без разлика дали посетувате веб страна на социјална мрежа, да видите видео или едноставно смешни слики на мачки, вие губите од работното време - на сметка на работата

Пет модни трикови кои ќе направат да изгледате попрофесионално

Во деловниот свет, облеката што ја носите може да има поголемо влијание отколку што мислите. Без оглед на тоа дали сакате да се дотерувате, дали носите брендирана облека или сте опуштен тип, постојат одредени детали на кои секако треба да се обрне внимание, пишува порталот caffe.ba.

Февруари 28, 2016 Office Камелија Делија

(ГАЛЕРИЈА) Што има во канцеларијата на Доналд Трамп, еден од најбогатите луѓе во светот

Милијардерот и кандидат за претседател на САД од Републиканската партија Доналд Трамп има неверојатна канцеларија.