Во овие европски земји најбрзо и најлесно може да се добие државјанство

4546 Views Декември 19, 2016 Бенчмарк Камелија Делија

Се повеќе земји во светот нудат пократок пат до добивање на државјанство. Со излегувањето на Британија од ЕУ, богатите Британци мораат да бараат прибежиште внатре во блокот од 28. нации.

Една студија ги анализарал сите програми кои ги нудат државите и ги класифицирала на основа на квалитет, вредност и репутација на државата.

Меѓу државите кои се најдоа на оваа листа се Бугарија, Грција, Кипар, Монако, Велика Британија, Латвија, Шпанија, Малта, Португалија, Белгија, и Австрија.

Државјанството во овие земји може да се добие на различни начини, со инвестиции, депозити, постојано вработување, а најчесто државјанство во некои од овие земји можете да добиете со купување на недвижности од различна вредност, а која се движи од 250.000 евра, па нагоре.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.