Словенците бараат промена на системот за снабдување со струја

264 Views Јануари 10, 2017 Балкан Камелија Делија

Словенечките потрошувачи и фирми во последните неколку години се повеќе бараат промена на снабдувачите со електрична енергија, за кое причина е растечката конкуренција на пазарот и подоброто познавање на потрошувачите за цените на електричната енергија.

Според известувањето на љубљанскиот весник „Дневник“, минатата година доставувачот на електрична енергија го промениле 76.531 домаќинства и фирми.

Според податоците на Агенцијата за енергетика, најмногу промени на доставувачи имало во малопродажбата. Доставувачите на струја ги промениле 58.669 домаќинства и 17.862 фирми.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.