Италија воведе единствен данок за богатите странци

Италија воведе единствен данок за богатите странци за да конкурира на сличните иницијативи во Велика Британија и Шпанија.

Италија се обидува да го следи примерот на овие земји кои успешно привлекуваат многу богати фудбалери и забавувачи.

Така сите странци кои како место за престој за потребите за даночење на приходите остварени било каде во светот, ќе ја изберат Италија во иднина ќе плаќаат 100.000 евра данок годишно.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.