Осумгодишно девојче од Кратово има тумор на мозокот, нема пари да патува до Скопје за да се лечи

Осумгодишното девојче Билјана Пешевска од кратовското село Трновац, боледува од тумор на малиот мозок.Таа на 3 февруари била оперирана, но секој ден треба да прима радиотерапија и хемотерапија.

Девојчето не сака да седи во болница, но семејството нема финансии да ги покрие трошоците за патување до Скопје.

Билјана и нејзиниот поголем брат Лука живеат со нивниот татко кој е болен и делумно способен за работа. Мајка им ги напуштила и заминала од домот.

Средства можете да донирате на:

Даниел Пешевски

Сметка - 320 - 5000266219 - 22

Централно-кооперативна банка

Како и на телефонските броеви:

077 143 466 (ВИП)

075 143 466 (ОНЕ)

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.