(Фото) Букварот со кој се описменија многу генерации и песничката „Прваче“, што и денес се знае

Наспроти новата програма „Кембриџ“ според која учат денешните деца, повозрасните генерации имаа многу поразличен систем на образование и учебници од кои се учеше.

Секое време си носи свои потреби, па оттука и прилагодување на образовните програми на современите генерации.

Но, како сведоци на содржината на учебниците, грешките, и она што секојдневно се појавува во јавноста како примери што учат нашите деца, само времето ќе покаже колку била квалитетна образовната програма на сегашните генерации.

Фотографијата е извадок од букварот за прво одделение, со кое растеа многу генерации и ги правеа првите чекори за описменување.

А песничката и ден-денеска се знае на памет. 

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.