Иако не е конституирано: Собранието набавува аудио и видео опрема за 128.000 евра

Собранието на Република Македонија распиша оглас за набавка на аудио и видео опрема. Проценетата вредност на договорот без ДДВ 7.900.000 денари или околу 128.000 евра. Во огласот се бара професионален уред за видео снимање и професионален Full HD ЛЦД/ЛЕД/ПЛАЗМА дисплеј.

Главен критериум за доделување на договорот е најниска цена.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.